Peter van Diepen

4e Alkmaars Kroegloperstoernooi groot succes

Na de gezellige Kroegloperstoernooien van 2017, 2018 en 2019 konden we zondag 26 juni 2022 eindelijk weer het Alkmaars Kroegloperstoernooi organiseren. Het idee van zo’n KLT is dat schakers in koppels verschillende locaties bezoeken overal wat drinken, wat eten en een potje schaken. Het speeltempo was 15 minuten per persoon per partij en er waren 7 ronden waarin telkens 2 tegen 2 schakers speelden. De uitslagen geven ze door via de StickChess website en daar zien ze ook wat de volgende schaaklocatie is en tegen welk koppel ze daar moeten schaken. Er waren totaal 48 koppels en 12 schaaklocaties: Alkmaars Koffiehuis, de Binnenkomer, de Buren, Gunnery’s Irish Pub, Heerlijk Nel, Het is nooit te laat, Kowalski Comfort Store, Café Paradiso, de Pilaren, Sencha, Soepp en Wolf. En het was prachtig zomerweer!

Deelnemers waardeerden de gezelligheid van Alkmaar. We zagen oud-leden van de Waagtoren terug. Waarschijnlijk krijgen we er in het komende schaakseizoen weer nieuwe leden bij. Schakers zagen elkaar terug of liepen elkaar letterlijk tegen het lijf. Het was fijn om schakers uit heel Noord Holland en de rest van Nederland in Alkmaar te zien. Vooral omdat we pas eind mei met de organisatie waren begonnen. Medewerkers van de schaaklocaties wisten vaak niet wat ze moesten verwachten, maar ook die waren enthousiast. Ze kregen 7 x nieuwe schakers en de andere gasten hadden ook belangstelling voor de schakers. Het was overal heel gezellig en totaal anders dan op de schaakvereniging of op een gewoon schaaktoernooi. Kortom het was een succes. Volgend jaar gaan we zeker het Alkmaars KLT weer organiseren.

De eerste prijs van € 300 is gewonnen door Hing Ting Lai & Tobias Kabos (zie foto). De tweede en derde prijs van € 200 en € 100 werden gedeeld door: Danny de Ruiter & Frank Agter, Frank van Tellingen & Daan Geerke en Daan Zult & Arne Moll. Er waren 3 ratingprijzen van € 40 voor: Tycho Bakker & Max Hooijmans, Stephen Garrett & Sem Visser en Daan de Vetten & Rosa Leek.

De complete eindstand staat op StickChess

One Comment

  1. Ruud Niewenhuis
    Ruud Niewenhuis 16 augustus 2022 at 10:38

    Groot compliment voor de organisatie, en zo fijn dat we een voorzitter hebben die voor prachtig weer kan zorgen!

Leave A Comment