Jeugdschaken

Leuk dat u de weg heeft weten te vinden naar deze website. Heeft u interesse in jeugdschaken voor uw kind?

Geen enkele andere sport doet zo’n groot beroep op de ontwikkeling van creativiteit, intelligentie en rekenvermogen van zijn beoefenaars. Dat schaken daarom goed is voor kinderen, is wetenschappelijk bewezen en wordt ook steeds meer toegepast in het onderwijs.

De jeugdafdeling van De Waagtoren geeft al jaren jeugdlessen volgens de succesvolle Stappenmethode. Jongens en meisjes vanaf zes jaar zijn welkom om mee te doen. Maak gebruik van twee gratis proeflessen en ervaar hoe leuk en leerzaam schaken is!

 

Clubavond jeugd

Vrijdag 19.00 – 20.00 uur
Wijkcentrum De Oever
Amstelstraat 1, Alkmaar
Jeugdleider: Ton Fasel (mail)

Een jeugdles ziet er ongeveer als volgt uit:
– eerst wordt les gegeven volgens de Stappenmethode. Hiervoor hebben we verschillende docenten die ieder aan een groep kinderen van ongeveer dezelfde sterkte les geven.
– na de les volgt de competitie waarbij de kinderen tegen elkaar spelen.

 

Docenten

Onze docenten zijn in de eerste plaats schakers die proberen om de liefde voor het spelletje over te brengen aan een nieuwe generatie. Voor alle docenten geldt dat Schaakvereniging De Waagtoren alle zorgvuldigheid betracht voordat iemand les mag geven. Zie hiervoor onze integiteitspagina’s. Tevens stimuleren wij onze docenten om zich te certificeren als officieel schaaktrainer.

 

Lidmaatschap

De contributie bedraagt € 75,- per jaar (€ 10,- gezinskorting indien één of meer gezinsleden ook lid zijn), dit is inclusief lesmateriaal. We streven ernaar om ongeveer 30 lessen per seizoen te organiseren, waarbij we rekening houden met de schoolvakanties en feestdagen. Zie ook onze de pagina: Lid worden?

 

Vragen

Onze jeugdleider Ton Fasel wil al je vragen beantwoorden.
Je kan hem daarvoor mailen.

 

We hopen je snel een keer op een clubavond te zien!