Jan Poland

Voor de liefhebber: blik in het verleden

2 Comments

  1. Frank van Tellingen
    Frank van Tellingen 18 februari 2014 at 10:18

    Dat waren nog eens mooie tijden…misschien kan Wim daar nog iets over vertellen, maar tussen de Timman in dit filmpje en de Timman van 1984 zit een enorm verschil. Heeft de schematischere aanpak geholpen of is het de samenwerking met Ulf Andersson geweest? Of het toernooi in Rio?

  2. Avatar
    Frits Leenart 18 februari 2014 at 15:13

    Leuk dat je dit geplaatst hebt, Jan. Ik heb met veel genoegen gekeken. Wat mij altijd opvrolijkt is het 3x opstellen van de stukken voor het begin van de partij, zoals ook weer bij de partij van Ligterink tegen Timman. De stukken zijn eerst keurig op de juiste velden gezet door een vertegenwoordiger van de toernooi-organisatie. Als Ligterink achter het bord komt zitten, doet hij het nog eens over. Alle stukken worden weer losjes gecentreerd. En als Timman aanschuift is het eerste wat hij doet het weer recht zetten van zijn stukken. Naar de kennelijke noodzaak van dit fenomeen is nog weinig onderzoek gedaan.

Leave A Comment