Peter van Diepen

Het voorwerk tegen Het Witte Paard 2

Onze website wordt goed bestudeerd door leden van andere clubs. Teamleider Jan Rot van het Witte Paard 2 had goed gelezen hoe het zesde werd verslagen door de jeugd van het zevende. Hij wist ook al dat het zevende het Witte Paard 2 gaat verpletteren en dat het zesde het voorwerk zou verrichten. Hij vroeg zich af wat dat voorwerk precies zou zijn. Uiteraard hebben we dat niet verteld!

Feit is dat de gemiddelde rating van de opgegeven spelers spelers van het zesde 1562 was en van het Witte Paard 2 was die 1745! Rating zegt natuurlijk niet alles, maar in dit geval bleek in de praktijk dat de theorie van de rating toch redelijk klopt. Theo de Bruijn maakte nog remise, maar Peter van Diepen en Gerrit Peereboom werden al heel snel van hun borden geschopt door respectievelijk Jaap de Berg (1791) en Jan Rot (1724).

Bij Arend Noordam tegen Piet Zegers (1804) zag het er nog aardig uit, want Arend had een kwaliteit meer, maar die moest hij teruggeven om stukverlies te voorkomen. Arend had dat heel scherp gezien. Hij overlegde nog met mij over een remiseaanbod (we stonden 2½-½ achter), maar besloot uiteindelijk om dat gewoon aan te nemen. Toen was het 3-1.

Arie Boots speelde zijn partij heel listig. Hij won een pion, gaf een pion terug en pakte even een pion mee toen zijn tegenstander een sterke aanval begon. Arie hield zijn hoofd koel en bleef goed verdedigen. Een paard van de tegenstander sneuvelde in de aanval. In de eindfase speelde Arie veel te snel, maar maakte gelukkig geen fouten. Zo werd het 3-2 en heeft de oudste speler van de Waagtoren nog steeds een 100% score in de externe competitie!

Op bord 1 tegen André Meester (1877) speelde invaller Afshin Mehnavian een zeer goede partij. Tot ver in het middenspel had Afshin zware druk op zijn tegenstander. Op een gegeven moment herhaalden ze de zetten twee keer. Toen bood de tegenstander nog remise aan, maar Afshin, die wist dat remise verlies zou betekenen voor het team, speelde (zonder overleg) door. Dat werd hem uiteindelijk fataal.

Eindstand het Witte Paard 2 – de Waagtoren 6: 4-2.

2 Comments

  1. greatron12003
    greatron12003 19 maart 2017 at 23:33

    Afshin heeft de ware geest! Good old Arie 6 uit 6 shapoo! Lekker voor Theo die op de weg terug is! Een wedstrijd is nooit gespeeld voor hij gespeeld is, dan kan je van alles op een website zetten. Dapper gespeeld Peter en mannen. Tegen Castricum 3 dan het blazoen maar even bij stoffen. Leuk verslag.

  2. Frank van Tellingen
    Frank van Tellingen 22 maart 2017 at 16:29

    Ik neem aan dat boj het voorwerk even goed is genoteerd wat alle tegenstanders speelden?

Leave A Comment