rob

De Waagtoren 5 – HWP 2

By Published On: 26 februari 2008Categorieën: De Waagtoren 5 (2007-2008), VerslagenViews: 11810 Reacties on De Waagtoren 5 – HWP 2

Vooraf leek dit een zware dobber te worden voor ons, want HWP2 was kandidaat voor de eerste plaats in onze pool en wij stonden ergens onder de middenmoot. Maar… helaas voor HWP2 moesten zij drie invallers op stellen en kwamen ze zelfs maar met 7 man sterk bij ons op bezoek. Hun 2e bordspeler was er niet en dus was de eerste reglementaire winst (voor ondergetekende) binnen. Ik begaf mij al richting de bar, maar werd direct gebombardeerd tot non playing captain.

a een half uurtje spelen was er op de meeste borden weinig aan de hand. Behalve bij Ton want die kreeg een soort 4 pionnen wals van het Konings-Indisch over zich heen en stond wat moeilijk, maar dat zijn we gewend van Ton en ik maakte me totaal geen zorgen.

Bij de tweede ronde bleken zowel Leendert als Henk goed tot zeer goed te staan en op de overige borden zag ik ongeveer gelijkwaardige stellingen

Vrij kort hierna haalde Henk (als eerste) en Leendert direct daarna het punt binnen ( 3-0 dus)

Pieter liet mij weten een pion te gaan verliezen en remise het hoogst haalbare zou zijn. Ik zei dan ook:bied maar aan, gezien de voorsprong. Zijn tegenstander weigerde het aanbod en Pieter nam zijn typische slaap- en speel- houding weer aan..

Ook Nico op het 1e bord, speelde vanaf het begin tot eind een zeer degelijke partij waarin het evenwicht niet werd verbroken, en na ampel beraad werd hier het punt gedeeld ( stand 31/2 -1/2 )

Nog een punt en de overwinning zou binnen zijn, dus mijn devies voor de overige spelers was, doorspelen! Dat was voor Anton en Paul geen probleem want beiden stonden minimaal gelijk.

Voor Ton zou het vast ….Heeeeee wat was daar gebeurd? Plotseling staat Ton gewoon een stuk voor! Hopelijk plaatst hij zijn partij in het blad met analyses om deze plotselinge omslag te verklaren. Korte tijd later was het punt binnen. ( 41/2 -1/2)

Na dit heugelijke nieuws aan de overige spelers te hebben gemeld, konden die na eigen believen doorspelen.

Anton won daarna heel fraai door combinatie met Txf7 gevolgd door een vervelende penning op de a1-h8 diagonaal. Mooi gespeeld Anton! ( 51/2-1/2)

Pieter wist het nog lang vol te houden maar helaas was de stelling niet houdbaar….( 51/2-11/2). Nu zat als laatste Paul nog te spelen, en dat werd een leuk tijdnood duel waarbij remise eigelijk nooit in gevaar kwam en achteraf bleek Paul zelfs even gewonnen te hebben gestaan.

Uiteindelijk bleek het paard met twee pionnen tegen loper met 1 pion niet te winnen, remise derhalve.

Eindstand 6-2 en we zijn zeker van lijfsbehoud in de poule.

Rob Heijink

Leave A Comment