Peter van Diepen

Erik Duin wint Pilarentoernooi 2023

By Published On: 26 november 2023Categorieën: Kroegschaken, VerslagenViews: 2010 Reacties on Erik Duin wint Pilarentoernooi 2023

Het Pilarentoernooi was weer een geweldig succes. Erik Duin scoorde 7 uit 7 tegen sterke schakers (en een dammer) van café de Pilaren, de schaakverenigingen: de Waagtoren, Koedijk, Heerhugowaard, Castricum, het Paard van Ree uit Wijk aan Zee en uit Roemenië. Voor het toernooi had ik de KNSB-ratinglijst van 1 november 2023 in SwissMaster gezet, maar Erik stond niet in die lijst. Hij had in het verre verleden wel geschaakt en had een rating van 1800 gehad. Dat heb ik maar ingetoetst. Alleen Rob Freer had een hogere rating, maar ook Rob verloor van Erik.

Na Erik was er een gat van 2 punten op de eindranglijst. Gerrit Lemmen werd tweede met een score van 5 uit 7. Daarna kwamen Rob Freer, André Buter, John Norder en Dragos Dimulescu met 4½ uit 7. Deze spelers kregen na afloop een prijs in een fles van Gerard Brouwers. Dat was dus helemaal aan het einde van een zeer geslaagde dag.

Buiten regende het pijpenstelen. Binnen was het gezellig met 18 deelnemers, fijne muziek en de gewone zondag gasten van de Pilaren. We schaakten fanatiek met een speeltempo van 20 minuten per persoon per partij, maar wel met bier en andere drankjes. Na 6 ronden kregen de deelnemers een bord heerlijke stamppot met lekker pittige jus en een worst. Bij welk schaaktoernooi zie je dat nog? Ja, vroeger bij het Hoogovens Schaaktoernooi: de snertmaaltijd. Maar tegenwoordig alleen nog bij het Pilarenschaaktoernooi! Traditioneel al meer dan 30 jaren.

De schaakkalender in november is ontzettend vol en eigenlijk was het Pilarentoernooi al uitgesteld. Dat gaan we in 2024 anders doen. Bij deze kondigen we het Pilarentoernooi 2024 aan voor zondag 27 oktober 2024 of, als op zaterdag 26 oktober een KNSB-ronde is, op zondag 20 oktober. Zet maar in je agenda!

Ronald Kamps schreef een persoonlijk verslag: Ronald Kamps Pilarentoernooi. Tijdens ronde 4 zijn foto’s genomen van alle deelnemers.

Leave A Comment