greatron12003

Als jij je theorie niet bijhoudt verlies je

Ofwel sterk Caissa 4 Amsterdam geeft waagtoren 5 schaakonderricht

Mijn intentie voor een stevige schaakwedstrijd, was als altijd aanwezig. Het vertrouwen zweeft momenteel qua schaken, ergens tussen Alkmaar en de middle of nowhere! Hoe kan dat allemaal?!

Hier had ik het al moeten opgeven, het was net aan 14.00, natuurlijk sloeg ik niet terug wegens Lc5 penning op de dame naar de koning, ik had het net zo goed wel kunnen doen! ik groef mij in, verdedigde nog een uur tegen de sterke Peter van de Vlis, verontschuldigde mij voor mijn slechte spel en ergens had hij daar ook wel wat gevoel bij! Vervelend voor mijn team vooral, je wilt samen vechten voor een goed resultaat, tegen een sterk team, dit hielp niet!

Peter Duijs, speelde lang heel sterk, zijn opening tegen de sterke Jan Timmerman, kwam onder grote druk te staan en beste schaakvriendinnen en vrienden, dit is niet de manier waaro je schaken beleven moet, je moet zelf ook nog wat op het bord te zeggen hebben! Peter die een fen h pion aanval met matdreiging van de dame bezwoor, verrekende zich ergens toch tegen die tijd! Want Peter leek net los te gaan komen! Sta je al meer als een half uur onder zware druk, op welke leeftijd dan ook, je legt het loodje.

Rosa speelde weer heerlijk jeugdig verfrissend tegen de ervaren Erik Fokke, even een matdreiging erin ook nog, zag ik ergens in de partij, Erik speelde alle dreigingen weg drukte Rosa naar achteren 3 – 0 in een wat andere volgorde meld ik u.

Albert van der Meiden was na mij, de tweede die onderuit ging, tegen Boudewijn van Beckhoven, Albert verdedigde zich vele keren beter als ik! Maar Boudewijn is schaken! Had overal in zijn spel de controle, zag ik kort tijdens de analyse met Albert en john Leek erbij! Albert wij gaan verder op in het seizoen weer van je genieten, qua spel en van je opmerkingen!

Edward speelde tegen Alexander Sleecks, Ik ken Edward al sinds midden jaren 80 ooit speelden wij 2 treinreizen , heen en terug van Groningen (Haren) naar Alkmaar! Edward is een attractieve speler, weet u ondertussen ook op de club! Verdedigend is hij niet ten onder gegaan, al was daar ook qua spel weinig mis mee, die Alexander was gewoon 1 niveau sterker deze middag, ook van Edward, ga ik verderop in dit seizoen weer verder genieten, als mens en qua spel!

Leonard speelde een ingewikkelde partij tegen de aardige Sarah Snoeck, een zuiderbuur van Nederland, een Belgische en sterk schakend! De tijd van Leonard slonk enorm! Zijn hoffelijkheid jegens deze Belgische dame niet, met een mooie schwindel ! ( U begrijpt wel wat ik bedoel!) 1 pion achter van Leonard, wist hij de derde half van de onzen binnen te slepen. Klasse Leonard ook jij staat nu op het score formulier en nog bedankt voor het helen opruimen.

Richard speelde tegen Peter van  der Werf en beste clubgenoten, ik heb gevreesd deze middag, we verliezen met 8-0 aan geen enkel bord liep het gemakkelijk. Richard haalde eerste half deze middag binnen. ik zag het geeneens! Op de schouders met Richard Meijer! Richard maakt mogelijk nog een verslagje

De beste partij! qua mooi positioneel spel, hoe vaak ga ik dit deze competitie nog zeggen?! Albert Boekema, speelde tegen Martin Blom een aardige jonge Man en waarschijnlijk  een goede connectie van Sarah! Tijdens een paar momenten in die partij, had ik het idee, Albert ga hier maar wat steviger in de aanval ! In mijn huidige vorm, moet ik weer op de juiste manier leren denken, Laat Albert maar schuiven dat kan hij beter als ik! Albert ook nog bedankt voor het mede opruimen en mogelijk heb je nog een kort verslagje voor Ton Fasel

Rosa en mede clubgenoten 16 december reken ik weer op velen van jullie! Wij gaan nog resultaten halen, deze ploeg was een maatje te groot, desondanks vond ik het een gezellige middag!

Ronald Kamps

Leave A Comment