greatron12003

Ronald Kamps Pilarentoernooi

By Published On: 20 november 2023Categorieën: Kroegschaken, VerslagenViews: 2470 Reacties on Ronald Kamps Pilarentoernooi

Het begon zo, Peter van Diepen appte mij, ik liep nog op de Cort van de Lindenkade, als ex postbode onthoud ik die straten. Kom je nog schaken? Ik appte terug: 10 minuten, dan ben ik er, geen haast appte Peter terug, enfin, ietsje meer doorgestapt, na iets meer als 10 minuten zag ik aardig wat rokers voor de Pilaren, dus ik moest maar snel naar binnen zien te komen. Binnen gekomen, bleken er 18 deelnemers te zijn. Of dat een laagte record is in al die edities! Ik denk het! De eerste ronde mocht ik tegen Erik Duin. Een Scandinaviër kwam op het bord. Was hij vrienden met John Norder?! Had ik toch te hard gelopen?! Als een beginneling gaf ik door een niet zo heel moeilijk schaakje om te zien, van Erik, de loper op c4 weg en qua stelling had ik ook niet veel meer! Toch tegen beter weten in, doorproberen, want wie is hij? Het blundervirus had ik bij mij deze middag, want ook mijn zwart veldige loper blunderde ik, als in de uitverkoop zijnde weg. ik schudde Erik, zijn hele sterke hand, die ik al ervaren had bij het begin. Met wie had ik te maken?! Erik achternaam Duin was een Beverwijker?! Ik ben van van origine een Velsen – Noorder. Erik is van begin jaren 70. Ik ken Laurens Duin, zijn oudere broer Ton! Niet gevraagd of er een familie connectie is?!

Peter van Diepen speelde een moeilijke wedstrijd tegen Dragos Dimulescu. Deze Roemeense heer, speelde met het oost Europese vuur! Peter met 40 jaar Waagtoren ervaring en dat bleek doorslaggevend. Na de partij contracteerde hij meteen deze Roemeense heer. Die waarschijnlijk dinsdag bij ons meespeelt.

Gerrit Lemmen speelde in ronde 2 tegen Gerard Oud, een mindere dammer als Jos Vlaming hahaha! Gerrit en Gerard zijn goede maten met elkaar en ook met schrijver dezes stuk! Gerrit blunderde een loper weg?! Was toch een pion?! Nee, dat donkere in de Pilaren, dat wordt moeilijker voor onze oude ogen en dan ben ik nog een stuk jonger. Ondertussen, was ik hard opgebracht door de heer Dimulescu. wie weet kan ik in de competitie meer laten zien.

Ik speelde nog tegen Gerard Brouwers, een verdiende 1 gelukkig. Tegen Gerrit Lemmen speelde ik een 5 minuten tempo met 20 minuten op de klok en kansloos. Ik won nog van een gezellige Pilaren heer! Tegen jonge Jason van Briemen uit Heerhugowaard had ik mogelijk een gewonnen koning pion loper, gelijke loper als Jason eindspel. Gerrit peurde het na afloop helemaal uit! Het moest gewonnen voor mij zijn?! Gerrit won de stelling, die ik niet kon winnen en Jason zei vol jonge wijsheid: ik had het hem moeten zien doen in zes minuten. Ervoor had ik hem allang pat gezet!

Tegen een Bakkumse heer, won ik gelukkig een Scandinaviër. Hij blunderde zijn dame weg in heel goede stelling! Erik Duin ondertussen pakte Jan van Dam en André Buter van Koedijk. Het maakte niet uit wie er voor hem zat, deze vroegere Weenink 1 of 2 speler, van na mijn Weenink tijd. Hij had alle geduld en at ze allemaal op! Ook Dhr Dimulescu, die hem goed partij bood!

Gerrit Lemmen werd tweede, toch nog, verliezen van Gerard ouD en tweede worden, dat vergoede veel! John Norder meen ik vierde. Peter van Diepen , heeft vast de goede eindstand en een nog gedetailleerder verslag! Of Erik Duin komend jaar terug komt bij de pilaren? Hij had er oren naar! In clubverband spelen? Nee, daar heeft deze import Alkmaarder (net als ik), weinig oren naar! Dat is best zonde, we hebben het te respecteren!

Rest mij Karin, de andere lieftallige barkeepster, die gauw mijn vernielde glas opruimde! Marie Louise en natuurlijk de derde van de mede sponsors, ons clublid Gerard Brouwers te danken en de pilaren, het blijft voor vele waagtorenleden ons tweede schaakpaleisje. Gerard en personeel, tot gauw en hopelijk ook in de bondscompetitie (Gerard hoort bij mijn selectie van het v1 team). Ik deed het weer graag en hoop komend jaar, dan mogelijk in oktober?! op meer waagtorenkracht tijdens het dan te spelen Pilaren toernooi,

Ronald Kamps

Leave A Comment