Oproep: schaakboeken te koop? / Mededeling: schaakboekenrubriek op de Waagtorensite

By Published On: 8 oktober 2017Categorieën: Boeken, Mededelingen, Oproepen2s Reacties

Oproep: schaakboeken te koop? (Of wil je ze gewoon kwijt? Dan mogen ze ook altijd gratis worden aangeleverd..)

Oproep:

Zoals de meeste clubleden wel weten, ben ik een fanatiek schaakboekenverzamelaar. Afgelopen zaterdag kreeg ik van Jos Vlaming een stapeltje schaakboeken cadeau (waarvoor nogmaals dank!). Jos had deze weer gekregen van een ander clublid (ik noem geen namen), die had ‘gedreigd’ deze anders in de afvalcontainer te dumpen, omdat hij er ‘verder toch niets meer mee deed’.

Beste mensen, mochten jullie écht last hebben van een overvloed aan schaakboeken (of aanverwante zaken: handtekeningen van schakers, brieven, foto’s van schaakmeesters, schilderijtjes met schaaktaferelen, etc.) geef deze gewoon aan mij of vraag er een x-bedrag voor; ik zal ze met alle plezier van je overnemen en er net zo veel liefde aan schenken als aan mijn eigen kinderen.

Bedankt alvast!

Mededeling:

P.S. als de tijd het toelaat, zal ik binnenkort eindelijk (!) weer eens beginnen met ‘mijn’ boekenrubriek, die ik – waarvan velen van jullie eveneens op de hoogte zijn –  jarenlang met heel veel plezier heb geschreven voor het clubblad van De Lange Rokade en daarna De Waagtoren. En hoewel ik nog steeds van mening ben dat papier een beter medium is om boekenrubrieken voor te schrijven dan een website, is het in ieder geval een serieuze poging waard deze eens te gaan ‘vullen’ met beschrijvingen en recensies van de schaakboekenberg die de laatste jaren is verschenen.

Dat ik een serieuze poging wil wagen dit te gaan doen, heeft natuurlijk ook te maken met het overlijden van Wim Andriessen, mijn grote voorbeeld op dit gebied, die letterlijk honderden fantastische artikelen, verslagen en columns over schaken heeft geschreven in zowel Schaakbulletin, de Volkskrant, clubbladen en niet te vergeten voor De Waagtorensite. Ideeën zijn er genoeg in ieder geval! Maar mocht je zelf een voorkeur hebben voor een bepaald onderwerp dan hoor ik dit natuurlijk graag!

Groet en bedankt alvast,

Marten

2 Comments

  1. TF 8 oktober 2017 at 23:31

    Ah, één van de meest lezenswaardige rubrieken van het clubblad komt terug! Fijn om te lezen!

  2. Jan Poland 12 oktober 2017 at 23:09

    Timman’s Titans, Marten, is dat iets om een keer te bespreken gezien jouw kennis van Jan Hendrik?

Leave A Comment