TF

Het Niet Zo Heel Snel Schaaktoernooi

Dat we als vereniging 10 jaar bestaan heeft u ongetwijfeld al meegekregen. Dat steeds meer clubleden enthousiast een bijdrage willen leveren is ook duidelijk zichtbaar.
Afgelopen zondag 11 december was zo’n dag dat veel van die positieve impulsen bij elkaar kwamen en in Het Gulden Vlies een heus schaakfeest werd gevierd.

Het was half oktober toen Danny, Nico en ik (Arjen was helaas verhinderd) bij Jos waren uitgenodigd om na te denken over het tweede jubileumtoernooi dat we zouden organiseren. We waren unaniem van mening dat het vooral een gezellig toernooi zou moeten worden. Gezellig maar interessant voor spelers van alle sterktes.

Al gauw werd het idee geopperd om in plaats van 4-tallen of individueel iets anders te kiezen, een toernooi voor 2-tallen. Niet het bij de Waagtoren zo geliefde snokken, maar tweetallen, net als bij kroegloperstoernooien. Ook het tempo zou anders moeten worden.

Met een vrij korte aanloopperiode, een datum was al gereregeld, was het spannend hoe het zou gaan lopen met de inschrijvingen maar gelukkig kwamen al gauw de eerste schapen over de dam.
Direct viel op dat een aantal deelnemers leken te kiezen voor een medespeler die niet (meer) bij een club speelt. Super! En gelukkig druppelden ook inschrijvingen van sterkere koppels binnen. Leuk!

Met bijna 40 koppels op de teller hadden we er alle vertrouwen in dat het gezellige dag zou worden. Taken waren verdeeld, de laatste assistentie was gevraagd aan Jan en aan Jos zijn dochters Aafke en Ellen.

De dag zelf verliep voorspoedig! De gekozen opzet zorgde ervoor dat vooral gezelligheid de boventoon voerde. Aan de topborden kwamen alle favorieten elkaar wel tegen en leek de strijd pas te worden beslecht in de laatste ronde. Aan de midden- en lagere borden leek vooral het sfeeraspect het belangrijkste.
Aafke en Ellen ontpopten zich gedurende de dag tot volleerde toernooi-organisatoren en leidden de dag in goede banen.

Dan het schaken zelf. Ik had de eer om met Rob Spaans te mogen spelen. De afspraak vooraf was duidelijk. Rob zou de punten halen en ik zou afentoe zou als mede-organisator tussen schaakbord en computer heen-en-weer rennen. En op de terugweg consumpties meenemen. Ik geloof niet dat ik meer dan 3 punten heb gehaald. Misschien waren het er zelfs minder. Het mocht de pret niet drukken want ik heb mij prima vermaakt! We moeten nog evalueren maar wat mij betreft smaakt dit naar meer!

Na afloop nog met een bond gezelschap van verschillende schaakverenigingen lekker gegeten in Het Gulden Vlies. Een top schaakdagje!

Hier de einduitslag:

Foto’s: Danny & Marloes

3 Comments

 1. Dirk van der Meiden
  Dirk van der Meiden 12 december 2016 at 20:05

  Bijzonder geslaagd toernooi. Bedankt dames en mannen van de organisatie.
  Relatief gezien als 5e geëindigd! Net niet goed genoeg voor een ratingprijs.

 2. Peter van Diepen
  Peter van Diepen 12 december 2016 at 21:25

  Ton Fasel en Rob Heijink zijn natuurlijk ontsnapt! Verder geen opmerkingen over de uitslag.

 3. rob
  rob 13 december 2016 at 12:55

  Peter, ik was verbijsterd door jouw frivole openingszetten. zo heb ik je nog nooooit zien spelen.
  Daar moest ik al 7 minuten over nadenken….tot mijn ontsnapping 🙂

Leave A Comment