Shannon

Hardenberg – de Waagtoren 2 6-2

Met dank aan de invallers: Aart Kogeler, Peter Duijs, Jan Poland en Ton Fasel. Remises van Hebert en Jan en winst van Shannon. Verder weinig woorden aan vuil maken.

Het goede nieuws door Shannon Vlaar

Hebert speelde weer een goede partij. Hij stond beter, maar hij moest berusten in remise. Hij en Jeroen hebben al een flink aantal punten binnengehaald voor het team. Volgens mij staan ze in de lijst met topscorers op de knsb-site.

Ondanks de problemen waar het team tegen aangelopen is (de ziekenboeg, het uitstellen van de wedstrijd wegens code oranje, dat we onze sterspeler Dirk moesten missen) konden we toch met een compleet team aantreden dankzij vier enthousiaste invallers die de moeite genomen hebben op hun vrije zaterdag naar het verre Hardenberg te reizen. Peter Duijs speelde een goede partij en wist ondanks het niet te verwaarlozen ratingverschil lang stand te houden tegen Caroline Slingerland. Ook Ton deed zijn best om een paar honderd ratingpunten te overbruggen, helaas lukte dat net niet.

Aart had een ingewikkelde stelling op het bord. Hij had weliswaar een toren meer, maar zijn tegenstander had in ruil daarvoor een extra loper en 2 vrijpionnen. Qua materiaal stond het gelijk en er was waarschijnlijk wel een kans om het te houden, maar Aart zag zijn toren opeens niet meer op het bord staan en gaf het per ongeluk op. Vrijwel meteen bemerkte hij zijn vergissing, maar het kwaad was al geschied. Een extra nul voor het tweede.
Het was dan ook een grote troost toen in de analyse bleek dat het loperpaar zo sterk was dat Aart in de meeste varianten verloren stond.

Jan Poland had het onze teamleider moeilijk gemaakt door Dirk deze wedstrijd te stelen en dat Dirk behoorlijk in vorm is blijkt wel uit zijn winst voor het eerste. Echter, Jan maakte deze ellende helemaal goed door een zwaarbevochten half punt binnen te brengen en daarbij ook ‘het sterreteam’ te vervoeren.

Interessant was de partij van Wim, waarin Wim het met een dame opnam tegen loper, toren en een handjevol pionnen.
Het zag er kansrijk uit, maar zijn tegenstander bouwde een vesting met zijn loper en toren en ongehinderd konden zijn pionnen naar de overkant stormen. Ook bij Rob zag het er in eerste instantie niet verkeerd uit. Naar eigen zeggen had Rob de kracht van de paarden onderschat waardoor hij het bijltje erbij neer moest gooien.

Ik haalde een paar openingen door elkaar, waardoor mijn moderne verdediging meer leek op een soort benoni maar dan anders. Mijn tegenstander was kennelijk zo in de war van mijn slechte spel dat hij pardoes een kwaliteit weggaf. Daarna was het evengoed nog een kunst om het punt binnen te halen, want mijn torens stonden verloren in een hoekje van het bord. In een drieste poging mijn torens een toekomst te geven brak ik het centrum open, waar mijn tegenstander direct van had kunnen profiteren, maar ik kwam ermee weg zodat we toch nog een winstpuntje hadden.

11 Comments

 1. Avatar
  Theo 22 februari 2015 at 13:07

  Jammer Rob

  Ik denk dat het met name voor de invallers, maar natuurlijk ook voor de rest van het team, die het uiteindelijk mogelijk hebben gemaakt om het team toch te kunnen laten spelen fijn zou zijn om te lezen hoe het eea is verlopen. Zonder verslag doe je ze in mijn ogen te kort. Ik kan niet voor de rest van de club spreken, maar voor zover ik altijd zie, kijkt men altijd reikhalzend uit naar de verrichtingen van onze clubgenoten.
  Dussss ik zou zeggen overweeg toch een verslag!ik ben in ieder geval erg benieuwd naar wat er is gebeurd daar in het verre oosten van onze kleine landje

 2. TF
  TF 22 februari 2015 at 14:18

  Prima verslag Rob!

 3. drulovic
  drulovic 22 februari 2015 at 14:42

  Ik wil graag alle partijen met uitgebreide analyse zien.

 4. TF
  TF 22 februari 2015 at 21:12

  Prima verslag Shannon!

 5. Peter van Diepen
  Peter van Diepen 22 februari 2015 at 21:16

  Iedereen die weet hoeveel moeite Rob Freer had gehad om een team bij elkaar te sprokkelen en beseft dat ze 5 uur heen en terug hebben gereden om met 6-2 te verliezen, zal begrijpen dat Rob teleurgesteld was. Het tweede heeft echter al twee keer gewonnen en er komen nog 4 wedstrijden. Dus er kan nog van alles gebeuren! Shannon Vlaar won als enige in Hardenberg en heeft een aanvulling op het verslag van Rob geschreven.

 6. drulovic
  drulovic 22 februari 2015 at 22:12

  Dank voor het verslag! Ik heb het overigens wel drie keer moeten lezen, maar het staat er dus echt: Aart zag zijn toren opeens niet op het bord staan en gaf PER ONGELUK OP ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!!!!????????!!!!!!!!!! Dit moet een grap zijn, toch?

 7. Avatar
  Theo 23 februari 2015 at 02:24

  Fijn Shannon, toch nog een verslag!

 8. Frank van Tellingen
  Frank van Tellingen 23 februari 2015 at 08:23

  Dat hoort er nou éénmaal bij. Excelsior moet ook wel eens in Groningen spelen. De gezelligheid van de lokale competitie is natuurlijk ook een optie. Of wellicht kan ook team2 in een andere regio worden ingedeeld, dan is de reistijd wat korter. Sneek en Winterswijk liggen nou niet bepaald om de hoek.

 9. rob freer
  rob freer 23 februari 2015 at 11:42

  Gedetailleerde uitslagen
  1. Bram Klapwijk (2162) – Hebert (2162) 0,5 – 0,5
  2. Ludger Hollmann (2136) – Rob (1842) 1 – 0
  3. Peter Mijnheer (2143) – Aart Kogeler (1822) 1 – 0
  4. Caroline Slingerland (2041)- Peter (1603) 1 – 0
  5. Richard Hendriks (2063) – Jan (1794) 0,5 – 0,5
  6. Jan v/d Veen (2087) – Wim (1906) 1 – 0
  7. Freerk v/d/ Meulen (1920) – Ton (1834) 1 – 0
  8. Gerwin v. Lenthe (1688) – Shannon (1875) 0 – 1

 10. Peter van Diepen
  Peter van Diepen 23 februari 2015 at 12:17

  En ook nog een filmpje van Hebert: https://www.youtube.com/watch?v=QLORgpPIcuk

 11. alexalbrecht
  alexalbrecht 23 februari 2015 at 13:25

  mooi verslag & filmpje, geeft goede sfeerimpressie, complimenten voor hele team, speciaal voor de invallers !

Leave A Comment