greatron12003

Snelschaakkampioenschap

By Published On: 20 juni 2014Categorieën: Snelschaken, VerslagenViews: 14640 Reacties on Snelschaakkampioenschap

Gastbijdrage van Ronald Kamps

Om ongeveer 10 over 11 reikte voorzitter Alex Albrecht de prijzen uit, voor de verandering beginnen we maar met het laatste.
Even leuk baldadig kampioen Danny de Ruiter 7 uit 7 had hij toch!
De jeugdige ondertussen ook sterk gevormd mens Danny maande Alex nog er maar 1 te nemen, Alex kon op dat moment wel zonder o nee, Danny had 10 uit 10! Van te voren verwacht! Aldus Bert B!
De meningen op dit punt waren wat tegengesteld in de zaal, bij Danny niet, zijn schaakstukken hadden deze avond (weer!) zijn gelijk bewezen! Gefeliciteerd Danny!
Ik mocht deze avond mee maken, dank zij de aanwezige verenigingsleden.
In het bijzonder Ruud Nieuwenhuis de wedstrijdleider, die ik maandag een verzoek gestuurd had, hij honoreerde dat, erg fijn!
Peter Hoekstra betalend lid dat wel, deed deze avond ook mee, was Danny zijn laatste tegenstander!
Leuk was dat de rest van de prijzen, verdeeld werden via een verloting, ik trok gelukkig 2 loten uit de bak 1 er van was Maaike, waar ik 1 week eerder het geluk had van te winnen in een simultaan, zo deed ik iets terug, had ze er 1 prijs bij!
Tijdens het toernooi had ze dit recht op zich normaal al verworven maar gezien de leuk verzonnen formule, was het wel of niet fijn, dat het lot voor haar zo bepaalde!
Verder wat gebeurde er op de avond?! Ruud liet zich zelf schaak staan tegen Gerrit L had de klok ingedrukt!
Claim riep Gerrit! De wedstrijdleider accepteerde dit lachend (Of de bekende boer aanwezig was?!), iets later Gerrit moet je nu zo winnen, het hele zaal tribunaal oordeelde, ja dat moest! Zo geschiede!
Een ronde verder ging Gerrit door de tijd tegen mij, dat is dan niet fijn! Met snelschaken kan de klok op iedereen, wel of niet zijn hand zijn, zelf was het ding mij deze avond minstens 2 maal ook niet gunstig gezind, al was het op het bord ook geen halleluja meer!
Mijn score?! 3,5 4,5 ik zie het wel! Ik zat heerlijk relaxed te spelen, hield het deze keer niet echt bij, deed ik dat maar vaker!
Leuke ontmoetingen met Klaas Silver, wie bent u, leuk om in een zaal met veel bekenden te horen.
Klaas had bij VVV gespeeld, als ik goed in mijn geheugen graaf, de generatie met Jonathan Wolfswinkel, Damiaan van Eeten en Eelco Niks!
Zelf dacht ik Klaas mee gemaakt te hebben bij de 0-0-0 jeugd, maar dat klopt dus niet!
De laatste partij tegen Arjen Dibbets, alles proberen met je laatste aanwezige schaak kracht deze avond, maar zonder extra stukken, er bij te kunnen halen, keurig zo tegen gespeeld door Arjen, is schaken als vele spellen een beroerd spel!
Arjen ooit gespeeld bij Lasker (Uitgeest), erg leuk. Na hoogovens, begon hier als 16 jarige mijn toernooi leven, 38 jaar later hoop ik het nog lang niet te hoeven laten!
Arjen opgesomd waar ik allemaal gespeeld heb, tja ik ben ondertussen niet voor niets postbode, ik ben lang van a naar b naar verder gegaan!
Arjen wist dit ongeveer wel we hadden elkaar meer ontmoet!
Het was een gezellige avond, iedereen had het naar de zin!
Sluit ik af kom ik naar de waagtoren?
Ik kom! Absoluut! De zomer moet uitwijzen of meteen per september.
Of toch 1 seizoen afsluiten bij Opening en dan!
Blijf ik de heen en weer?! Wie zal het zeggen, kan gelukkig niet in de toekomst kijken.
De waagtoren is heerlijk dicht bij, beter voor mij, begin van de week, zo dat het eind van de week meer voor mij is!
Waagtorenanen fijne (schaak) vakantie in ieder geval tot na de zomer aan het schaakfront!

Leave A Comment