Lichtpuntje

By Published On: 21 december 2007Categorieën: Analyses, De Waagtoren 1 (2007-2008)0 Reacties

Een lichtpuntje in de zo dramatisch geëindigde wedstrijd van het Eerste tegen de Kennemer Combinatie 2, was het zelfverzekerde spel van Daan Bes. Hij had zelf geen tijd de partij te analyseren, daarom heb ik er wat aantekeningen bij geplaatst.

Bij het indrinken voor de wedstrijd ten huize van Jos en Willeke Vlaming met hun twee zeer wel opgevoede dochters, die zich niet stoorden aan het schakersvolk, liet Daan een ver uitgeanalyseerde variant van de Aljechin-verdediging zien -Euwe noemde dat indertijd het Jachtspel- en vroeg aan ons mede-teamgenoten of wij het verstandig vonden als hij dit vandaag zou spelen tegen de hem gedachte tegenstander. Op de vraag of hij ook alle zijvarianten onder de knie had aarzelde Daan even en zei dat hij ook wel ervaring had met een gesloten behandeling van de opening en wij adviseerden hem dat dan toch maar liever te doen, dan zijn variantenkennis te meten.

Leave A Comment