greatron12003

Joris Hartog redt eer voor Waagtoren V1 tegen sterk groene Zes

Of Joris, dat kan doen door de goede lessen van Jos Vlaming, dat zal zeker zijn invloed op zijn spel hebben. Joris begon met b3, een opening, die Ruud Niewenhuis meer als een seizoen lang goed bezigde. Ik zat de hele partij er naast en om het team te redden, wat mij niet meer lukte, op zich wat te lang! Joris had nog een schitterende schaak aanval op h8 won een toren! Een listig schaakje van opponent Jan Olthof, ontweek hij ook op listige wijze, waarna opponent jan Olthof de vlag streek. Geweldig Joris je tweede overwinning dit seizoen; blijf zo doorgaan.

Theo De Bruijn speelde tegen Rick Slaman, waar ik ook 2 keer tegen gespeeld heb en we staan 1 – 1 , dit geheel terzijde van Theo zijn wedstrijd. Beiden ging en volop de strijd aan, ergens, (meen ik!) wist Rick in een toreneindspel Theo in een matnet te manouvreren. Theo heeft zich geweldig geweerd en verderop in het seizoen, komen de punten van Theo er vast aan.

Gerrit, in grootse vorm zijnde, wat ik een dag er na bij de veteranen kampioenschappen nog eens bespeurde, al weet ik die uitslag niet! Gerrit speelde tegen Piet Reus 1907 elo,  dat kom je bij tijd en wijlen tegen , als kopman van een kleine club?! Wat ik er van zag ?! Gerrit verspeelde 2 kleine kwaliteiten hield ,dacht ik en verontschuldig mij niet! Piet Reus met 2 torens , wist heel goed om de zwakheden in Gerrit zijn stelling aan te pakken. Bijtijds gaf Gerrit op.

Ik speelde tegen Ad de Heij, elo 1609, in betere schaaktijden, zat ik hier zelf ruim boven. Maar naar ik meen,Ad de Heij ook. Ik had al van Egbert van Oene gehoord , Over Piet Reus, toen ik Rick ook nog eens zag, had , ik niet natuurlijk meteen half verloren! Ik wist wel! Ronald! Je zult moeten knokken voor een goed resultaat  en winst telt alleen, tegen een goed team, als de groene zes! Ik verspeelde al te snel en te makkelijk, een essentiële pion en eigenlijk , meteen 1 er achteraan! Vreemde wetmatigheden, van Overleden schakers, als Ronald , jij moet slecht staan, dan kom je los! Je koopt er niks voor! Ik speelde nog wel op een mat, dat in de stelling zat! Dat speelde ervaren Ad ook met vaste hand van het bord, ik moest de andere dag ook weer aantreden aan het bord. Dat deed ik idd, wat rustiger, want zit je niet in de juiste schaak spiraal.  Dan , hoop je dat als je de rem er een beetje op kan houden, een resultaat te bereiken. maar dat had natuurlijk niets te maken met de jammerlijke wedstrijd, tegen het sterke Groene Zes, al krijgen we natuurlijk nog een tweede kans!

Joris en Gerrit, op 15 december, gaan wij naar Aartswoud, ik regel nog, een sterke vierde man, Theo is net als ik een bevlogen jeugdleider, maar geen teamleider er naast. tot 15 december en jullie horen alles bijtijds.

Leave A Comment