alexalbrecht

Hommeles in Haarlem

By Published On: 13 maart 2023Categorieën: De Waagtoren K3 (2022-2023), VerslagenViews: 7330 Reacties on Hommeles in Haarlem

Op zaterdag 14 maart toog het 3e KNSB-team van Waagtoren vol goede moed naar Haarlem om te strijden tegen Ken Combinatie 3. Ondergetekende had na tot vervelens toe zoeken drie invallers kunnen vinden John Leek, David Baanstra, terug in beeld na een jaar niet schaken en Frits Leenart (dank voor de foto’s, zie aldaar!). We leken mooi geluk te hebben, Frits op het 6e bord had geen tegenstander, we stonden al met 1-0 voor!

Helaas de eerste twee borden kregen het zwaar tegen 2 grote tegenstanders (resp. Benjamin Go 2123 en Juan Quattordio 2117). John wist mooi op het 1e bord remise te houden, David moest in een Koningsindiëer het onderspit delven door een dodelijke penning op f5, waar zelfs een te hulp gesnelde koning op g6 niets aan kon veranderen. Gelukkig beleeft hij weer plezier aan het spel!

Op bord 3 wist Max knap te winnen in een schitterende aanvalspartij, die nog op de site zal volgen. Bert op het 4e bord (met een uitstekende score afgelopen jaar!), bezweek in een koningsaanval, mooi ingeleid door een stukoffer op d5. Ondergetekende op bord 5 was weer met van alles bezig (volgde bv alle partijen) en wist weer niet een bijna gewonnen stelling af te maken. Ik zag spoken! Verder zag ik echt nog Tex de Wit (van Lubach) rondbanjeren en Friso Nijboer. In een aangrenzend zaaltje werd op meesterniveau geschaakt!

Op bord 7 wist Daan in een Catalaan, na een vervelend paard op e4 weggejaagd te hebben met wit niet meer dan remise te bereiken. Leonard op het 8e bord kwam helaas weer in tijdnood. Ondanks de adrenaline-injectie (tijdnood) verloor Leonard onnodig een stuk en moest opgeven. Zo reden we met de straat tussen onze benen weer naar huis met een onnodige nederlaag. Het wordt tijd dat we tegenstanders weer het nakijken geven!

Leave A Comment