Peter van Diepen

Waagtoren V1 eerste kampioen seizoen 2022-2023

Vorige keer kon ik al melden dat de Waagtoren V1 winterkampioen was geworden. Dit keer kan ik melden dat we met nog een wedstrijd te spelen al kampioen zijn geworden! Teamleider Ronald Kamps had daar vooraf al naar gekeken. Hij wilde met een zo sterk mogelijk team spelen.

Daarom had hij Peter van Diepen en Jacob en Jacob Bleijendaal op bord 1 en 2 opgesteld, want de vorige keer tegen dezelfde tegenstander scoorden ze twee punten. En Gerrit Peereboom verloor toen. Dankzij Ronald Kamps tegen Sil Winkelaar wonnen we toen nog met 2½-1½. Dit keer ging het helemaal mis met op bord 1 en 2: twee nullen. Dankzij Ronald hadden we dit keer gelukkig een heel tegenpunt. Daarna stonden we weer allemaal bij het bord van Sil Winkelaar, die dit keer tegen Gerrit Peereboom speelde.

Precies zoals de vorige partij tegen Ronald had Sil weer een betere stelling en op zet 30 kon hij g4 spelen, maar dat deed hij niet. Ondertussen ging Gerrit een paar keer dameruil uit de weg en bleef doorvechten tot Sil in de fout ging op zet 49.

Een prachtige revanche van Gerrit!

Zo werd het toch nog 2 – 2, zodat we slechts 1 matchpunt morste. We hebben 3 matchpunten meer dan onze naaste concurrent Wijkertoren v1 in NHSB viertallen F en zijn al kampioen!

Leave A Comment