Jos Vlaming

Prachtige partij van Jos Vlaming

By Published On: 3 maart 2023Categorieën: Analyses, Interne CompetitieViews: 4881 Reactie on Prachtige partij van Jos Vlaming

Jos Vlaming is onze voorzitter, schaakdocent op dinsdag voor nieuwe leden, dito op vrijdag voor de jeugd en bovendien was Jos jaren lang clubkampioen. Kortom Jos is een schaker die al eens vaker een partijtje had gewonnen. Toch was Jos na afloop van deze partij voor de interne competitie op dinsdagavond opmerkelijk trots. Na afloop liet hij zijn partij aan iedereen zien en later in de week deed hij dat nog steeds. Daarom vroeg de redactie van deze website of hij de notatie wilde afstaan en iets over deze partij met ons wilde delen.

Het zou zomaar kunnen dat dit de enige nederlaag zal zijn die Frank dit seizoen intern te lijden krijgt…

One Comment

  1. YdR
    YdR 12 maart 2023 at 00:23

    Leuke partij, Jos!
    Jouw 10.g4 pakt denk ik goed uit. Na 12 zetten staat er een stelling op het bord die op de Engelse aanval van de Najdorf lijkt. Alleen heeft wit meer controle over d5 wat denk ik gunstig is voor wit. Daarom zou ik 13.a4 niet gespeeld hebben om eventueel de optie om 0-0-0 te spelen open te laten. Denk dat je met 13.Pcd5 , Lg2 en evt. Pf5 een prettig positioneel voordeeltje hebt. Daarna typische partij met wisselende kansen. Jouw 22.Lxh7 is niet goed, 22.Dd3 was beter en zwart mist met 27…Tc3 een directe winst.

Leave A Comment