greatron12003

Waagtoren 4 pakt laatste strohalm

Om kwart voor 12 stapten Richard Meijer, Jan van Gijsen en ondergetekende bij Dick Bouma in zijn heerlijke geruisloze wagen. via een stukje Krommenie, waar wij de snelweg weer verlieten. naar de Coentunnel ruim een half uur voor aanvang waren wij in Almere. Peter van Diepen, had Gerrit Lemmen en Albert van der Meiden bij zich, zij haalden Rosa thuis op in Amstelveen. Hun waren ook ruim op tijd. Dick had al lang er voor de opstelling ingediend bij de Almeerse wedstrijdleider. Ondertussen had ik een bekende gespot, Jeroen Duin een zeer aardige reus, ooit tegen hem gespeeld bij Corus in groep 7 en wellicht Tata groep 5, kan ook nog wel Corus geweest zijn. Een tegenstander, heel creatief, die ik niet graag zou treffen. Zo geschiedde ook. Richard Meier mocht tegen hem.

Ik kwam aan mijn bord, wie zat er tegenover mij?! Paul Hoogervorst, velen van u weten het, ik was een schaak zwerver, Paul en ik speelden bij Purmerend, zo rond 2003. Deze keer trakteerde hij mij op het Frans! Dan trakteer jij mij niet! Ik speelde een ingewikkelde Winawer, met 3 Pd2 enz. Ergens had Paul de euvele moed om een zeer verdachte pion op a3 te slaan, met een ongedekte toren op h8. Hij kwam er meer, dan mee weg. ik dacht echt, ik zie die pion nooit meer terug?! Zals ik al schreef, die pion slaan was verdacht en Paul ging in de fout , met Pe7 en binnen een mum van tijd stond ik i.p.v een pion achter een pion voor, met druk op zijn koningsstelling!

Naast mij zat Richard dus tegen Jeroen, Richard goed ingevallen tegen Vas! 1 van de helden, die het toen mogelijk maakten, dat wij daar gelijk speelden! Jeroen bleek inderdaad van een ander kaliber. Al overleefde Richard ternauwernood een eerste aanvalsgolf op f6! De tweede, was, zoals ik het zag?! Nog heviger via e5 en f6 en dit werd Richard te machtig! Richard een slimme wiskunde leraar, wil komend seizoen, graag vaker mee doen?! Daar zorgt Peter van Diepen vast voor.

Naast mij zat Rosa en Rosa kan geweldig het hele bord bij de tegenstander in brand steken?! dubbele dame, toren, spelen?! Rosa is raakt in haar element! Na prachtige penningen, famillie schaakjes, konden de stukken weer in de doos 1- 1

Ondertussen, bleef ik het deze keer maar netjes spelen, een eindspel Paard koning 5 pionnen voor mij tegen zwarte koning , zwartveldige loper en 4 pionnen voor mij! Ik wist mijn paard goed te positioneren, zodat de zwartveldige loper moest ruilen. Daarna stonden de pionnen van Paul en zijn koning verkeerd en was het voor mij niet moeilijk meer. Na een kleine pauze weer eens langs de andere borden. Peter hield zijn stelling keurig vlak en zijn tegenstander deed ook niet al te veel moeite! Albert onze kopman, wrikte maar beschikte niet! In evenwicht! Gerrit een heerlijke aanvalstelling, die Gerrit op het juiste moment goed inzette! De witte koning werd keurig ge A lijnd! 3  -1 voor ons! aan bord 5 , nam Jan van Gijsen ook pas risico’s als dat kon en in het middenspel schoot zijn tegenstander met een kreupele loper op b7 enorm de fout in en jan wist er wel raad mee! 4 – 1 voor ons

Dick onze duizendpoot zelfs als gepensioneerde zoals ik onderweg hoorde, kreeg geen vat op zijn tegenstander! Wellicht toch wat vermoeid Leverde Dick het punt in! Een goede scherpe Dick had van deze man kunnen winnen denk ik.

Peter had mij gevraagd probeer een remise aanbod te overleggen, met Albert van der Meiden, voor ik dat had kunnen doen?! Had Peter al remise met zijn tegenstander?! Dus de winst was daar, ook Albert deed niet veel moeite meer, hoefde ook niet! om een half te bekomen. 5- 3 ! Heel knap na de zeperd tegen Magnus  – Annapaulowna en wat hebben hun eraan? Ook niets! Zag ik helaas later op de dag?! Het Haarlemse combinatieteam won met 4,5 – 3,5 van Magnus enz..

Zonde Rosa en iedereen die voor het waagtoren 4 van Peter speelde?! We zitten op de rare datum 1 april in de wachtkamer! Het Haarlemse combinatieteam speelt tegen Almere 3, een trainer voor 4 weken naar Almere sturen?! Als we Jos de rest van zijn lidmaatschap schadeloos stellen?! Zou hij het overwegen?! Nee we kunnen niet zonder Jos!

heerlijk gespeeld in het team van Peter en hij bij mij in het team en hopelijk helpt 1 april ons?! Al geloof ik het niet erg! Komend seizoen?! Met mogelijk Simon Durivou en wat opgeleide talenten door Jos in het team van Peter en wat ervaring, kan het gaan lukken! Goed genoeg geschreven! W9e dan leeft, wie dan zorgt! OP een fijn verder seizoen voor de overige teams!

Ronald Kamps

Leave A Comment