Peter van Diepen

Waagtoren N3 speelt toch nog gelijk tegen Krommenie N2

De Waagtoren is sinds dit seizoen de grootste schaakvereniging van de NHSB. Purmerend heeft 9 externe teams, HWP Haarlem heeft 10 teams en wij 11 teams! We zijn nog niet de sterkste vereniging, maar daar wordt aan gewerkt op alle niveaus. De Waagtoren moet het op dit moment vooral hebben van de breedte. Op papier was Krommenie N2 sterker dan de Waagtoren N3. Met name op de topborden hadden onze spelers een veel lagere rating dan de spelers van Krommenie.

Dat Gerrit Lemmen op bord 1 verloor, was dus geen schande. Maar tot diep in de nacht liet Gerrit ons zien hoe goed hij stond en hoe hij het had moeten spelen. Jawdat Adib op bord 4 was op een of andere manier na 10 zetten al klaar: remise. De nieuwe Waagtorenspeler Theo Bakker (welkom!) scoorde het tweede halfje. Daarna volgde Jan Poland met een halfje op bord 3. Toen verloor Martin Rep op bord 5 en zag het er slecht uit voor de onzen, want de drie spelers die nog speelde, stonden niet goed.

Gelukkig speelde André Bremmers weer een van zijn onnavolgbare partijen op bord 8. Hij scoorde ons eerste hele punt! En Alexander Versluis op bord 2 kon zich knap handhaven: remise. De stand was 3 – 4 in ons nadeel. Dat had ik allemaal niet in de gaten, want ik speelde een bloedstollende partij. Hier en daar deed ik goede zetten, maar op zet 27 ging het eigenlijk ontzettend fout. En daarna had ik veel geluk. Kijk zelf maar hoe het ging.

2 Comments

  1. drulovic
    drulovic 10 oktober 2018 at 08:46

    Over Houdini gesproken… Piet Kerssens kan wel de boeken ingaan als de omgekeerde Houdini. Hoe die zijn eigen graf graaft is werkelijk onnavolgbaar.

  2. Frank van Tellingen
    Frank van Tellingen 10 oktober 2018 at 11:21

    Ja, het doet denken aan de illustere techniek van een zekere RL

Leave A Comment