greatron12003

Vijfde ook afhankelijk van????

Dan moet ik de titel bevestigen, hadden wij niet naar extern wedstrijdleider, Dirk Van der Meiden geluisterd, bij het stukken opzetten, attendeerde hij mij nogmaals op het belang van het winnen van de wedstrijd tegen Aartswoud 3. Iets later als de spelers van De Vennep tegen het derde, kwamen de overige zes spelers van Aartswoud 3 ten tonele.

Ik was gekoppeld aa Suzanne Glas, een snel lerende vrouw op het schaakbord, hier en daar wat opgeleid door Mark Helder, nooit tegen haar gespeeld, maar ik kende haar gemotiveerd zijn.De debutant van vanavond was Martin Rep, ik vertelde zijn tegenstander Ron van Putten, niet te weten, of onze martin familie verbanden heeft met John Rep, voor de ouderen welbekend, het schitterende enige kop doelpunt tegen Juventus in de vijfde minuut in 1972 of 73, natuurlijk schitterde John op het WK in 1974. De Martin van waagtoren 5, ASK kampioen C in 2017, ging het vanavond proberen te laten zien, tegen een niet misteverstane tegenstander met een elo van 1633. martin kwam scherp uit de startblokken. Ron van Putten bleek de degelijkheid zelve. Met de allure van zo als een kampioen speelt, maakte Martin pas op de plaats, na bijna 3 uur spelen,  iets wat hij nog niet veel gedaan heeft, was de stelling in evenwicht. Voor een debutant op dit podium, zijn remise aanbod zeer gerechtvaardigd, dat vonden velen met mij in de zaal. Het was keurig Martin.

Gedurende mijn partij, waar ik eigenlijk nooit echt potten kon breken, Suzanne schaakte zeker niet van glas, maar wel vanuit de kracht van haar achternaam!  Doorgaand op het gedurende 3 of vier keer, probeerde ik een beeld te krijgen, van de overige partijen, de partij van Paul, tegen Peter Roskam, zeker in het begin was ik er niet gerust op. Lang bleef het moeilijk voor Paul, maar hij is van de goede wateren gewassen, gaat niet zo gauw kopje onder, remise uiteindelijk?! Te vroeg?! Had Paul extra dreigingen moeten riskeren?! De mening van de borden in de buurt, ik meen ook van Dirk was, dat het gerechtvaardigd was. jan speelde als dit hele seizoen constant, probeerde het zeker tegen Rob Bijpost. Die gaf geen krimp, uiteindelijk en veel van horen zeggen, hier ook de terechte remise.

Dus na een paar ronden had ik de indruk, hun komen vanavond te gast, maar wij zwaar op de koffie, wie ging een poging wagen, om de Aartswouders te doen twijfelen?! Een niet geweldige stelling hebbend, maar in mijn ogen zeker met kansen, begon ik Suzan via de koningsvleugel te bestoken, maar suzan heeft misschien meerdere broers of ook niet, wat bang worden van schakende kerels?! Van mij lustte ze er wel 10 qua schaken bedoel ik! Op een gegeven moment was bijna identiek, het nooit gebeurde drama van Bakkum in de maak. Deze keer, ik had ook niets beters gaf ik de pion maar, in de hoop te overleven. De toch heel scherpe stelling had tijd gevreten en dit vooral bij Suzan. Ze had een fraai mat in de stelling! Als je nooit schiet raak je niks! Suzan dacht God zegen de greep en offerde een toren, mits verkeerd behandeld of niet meer gefocust, het was uit geweest! ik kan u van alles vertellen, dat doe ik ook, in haar tijdnood, wat ik niet had, raakte ik ook in de schutter modus. Had (wat een lelijk woord toch?!) ze alls gevonden, wat ik dacht te zien, het had 6 -2 voor hun geweest, goed ze zag het dus niet bood remise in speelbare tijdnood. Maar ik zag mijn kansen die ik kreeg en greep ze ook! De afwikkeling een stormende pion naar voren twee zelfs, uiteindelijk bekroond met een torenoffer waarna het uit was, het was bijna 24 uur later, makkelijk geschreven! Achteraf niet zo moeilijk.

Arjen remise, Gerrit mijn vecht tank! Hij gaat dit seizoen heel gauw vergeten, het heeft zo onbescheiden ben ik, het hele seizoen door wat dan ook, nooit gewild! Komend seizoen beter! André is net als ik, de betere rommelaar?! Lukt dat niet, moet het 10 delen servies keurig op een rijtje in de kast, grote kans dat André en ik bij wijze van! Meerdere serviezen per jaar nodig hebben, keurig gespeeld gisteren, maar het kon en mocht niet!

De apocalyps van de avond Nico aan bord 3 met zwart! niet zijn geliefde wit! Geweldige kansen, in het begin van de avond hadden wij Jos Vlaming tot Nico Mak gebombardeerd! helaas speelt onze 8 voudige kampioen wel eens ergens! Hij zat zich te verbijten, ook wedstrijdleider Dirk, nee Nico die, niet die! Een prachtige dame toren aftrekker, de computers gaven aan black is winning!! maar Nico is zeker niet een geweldige Giri, aan remise hadden we niets! Uiteindelijk deed hij uitverkoop bij de tapijtgigant!! Ik zag vanmorgen nog zijn vermoeide blik, toen hij getrouw als hij is, de dag weer een aanvang liet nemen, of hij zich ergens in een tapijt gerold heeft?! Ik neem komende week maar vrij van het schaken na het schrijven van zo veel hatelijks, wie weet word ik in een slecht tapijt gerold en in het Noord -Hollands kanaal gedumpt!

Mannen het seizoen is over ik dank Hans de Lange, Albert van der Meiden, Frits Leenart, degene die ik als invaller vergeet! De erfenis dit seizoen was hoog! Prolongatie van onze titel van vorig jaar, de poule van te voren gezien hebbend! Het ons gebeurde. Afhankelijk van 1 van min oude clubs Purmerend, een andere oude club Koedijk heeft zijn werk gedaan. Tot vrijdag weten we niets! Daar laat ik het maar bij, het was een spannend seizoen met jullie en het is aan de vereniging en jullie hoe we komend jaar verder gaan! Tot volgend seizoen!

Ronald

4 Comments

 1. drulovic
  drulovic 31 maart 2017 at 09:36

  Afhankelijk van wat bedoel je?????
  Aangezien AdH is verpletterd, is het vijfde gewoon veilig.

 2. greatron12003
  greatron12003 31 maart 2017 at 17:06

  Drulovic, jj en ik blijven nog heel lang vrienden hahaha! Ik zie het net, ben net thuis, natuurlijk net als de rest denk ik, blij er mee!! Nu het vierde nog, kunnen we allemaal weer rustig op vakantie, fijn weekend Drulovic met je familie!

 3. drulovic
  drulovic 31 maart 2017 at 18:47

  Eerst morgen Spijkenisse nog even vermorzelen. Maar gelukkig zijn we al veilig :-(. Alex zal tijdens de ALV wel weer zeggen dat het dankzij Frank van Tellingen is…

 4. alexalbrecht
  alexalbrecht 31 maart 2017 at 22:25

  denk het niet, maar het blijft vooral teamprestatie en als ik naar de individuele prestaties kijk ….., spring jij er zeker uit, maar succes morgen !!!

Leave A Comment