Leo van Steenoven

Jeugd succesvol op NK!

Maaike Keetman heeft zich op het NK Jeugd met hangen en wurgen naar de tweede plaats in de klasse Meisjes C (t/m 14 jaar) geschaakt. Na de barrage met snelschaakpartijen was ze uiteindelijk de sterkste en heeft ze zich geplaatst voor het EK! Shannon Vlaar had zelfs uitzicht op de eerste plaats, maar verloor de laatste ronde. Desondanks werd ze knap tweede bij de Meisjes A (t/m 20 jaar) en kan met 7 uit 9 terugzien op een goed toernooi. Tenslotte scoorde Dennis Keetman bij de Jeugd B (t/m 16 jaar) een plusscore van 5 uit 9 en eindigde in de middenmoot. Op de site van het NK Jeugd staan alle uitslagen, eindstanden en partijen gepubliceerd.

28 Comments

 1. Peter van Diepen
  Peter van Diepen 6 mei 2012 at 21:17

  Shannon speelde in een groep met 4 meiden met een rating tussen 1900 en 2000. Ze versloeg er twee en eindigde boven drie van hen op de tweede plaats! Kortom: een topprestatie. Shannon, hartelijk gefeliciteerd!

 2. Frank van Tellingen
  Frank van Tellingen 7 mei 2012 at 09:17

  Het lijkt me tijd om deze dames en de heer een plek in een landelijk team te geven…

 3. Peter van Diepen
  Peter van Diepen 7 mei 2012 at 15:21

  Frank van Tellingen stelt voor om Dennis en Maaike Keetman en Shannon Vlaar op te stellen in de Waagtoren 2. Misschien is dat een goed idee, maar dat gaat uiteraard ten kostte van anderen. Willen wij dit als club?

  Laat ik het nog concreter formuleren: welke 8 spelers moeten we volgend seizoen opstellen in de Waagtoren 2?

  Ik ben zeer nieuwsgierig naar jullie meningen en argumenten! Over dit onderwerp zie ik graag een discussie.

 4. drulovic
  drulovic 7 mei 2012 at 16:17

  Ik denk dat het zeker goed is voor hun ontwikkeling. Daarom ben ik ook voor. Het lastige is wie er dan uit zullen moeten. Als er mensen zijn die vrijwillig hun plek willen afstaan, dan is dan natuurlijk mooi. Zo niet, dan wordt het een lastig verhaal…Overigens denk ik dat Shannon sowieso in het derde moet bijvoorbeeld. Als ze daar op een hoog bord zit, dan is de tegenstand natuurlijk ook behoorlijk. Wat Maaike en Dennis betreft: die speelden natuurlijk al in het derde en deden het daar vrij goed, dus dan kom je al gauw bij het tweede wanneer je het over ontwikkeling hebt…

 5. marten coerts
  marten coerts 7 mei 2012 at 16:51

  Beste mensen,

  Lopen we weer eens niet te hard van stapel? Natuurlijk is het prima na te denken over doorstroming van de jeugd, maar zet deze jongelui (misschien Dennis uitgezonderd) eerst maar eens met z’n tweetjes/drietjes aan de hoogste borden in het Derde in de 1e klasse. Als ze dan (bijna) alles winnen, kun je ze altijd nog (regelmatig) laten invallen in het Tweede.
  Tevens zou ik eerst eens inventariseren wie er uberhaupt op zaterdag wil/kan spelen.

  By the way; als je kijkt naar bijvoorbeeld de TPR van Maaike op het NK; 1600+, dan zou ze allesbehalve in aanmerking komen voor het Tweede. En ook de tegenstand van Shannon was niet altijd even sterk; er zaten meisjes tussen met een rating van 1200+ … Dus kalm aan zou ik zeggen!

  En waarom een team dat promotie heeft bewerkstelligd naar de KNSB nu uit elkaar gaan halen? Lijkt me niet erg motiverend …

  Groet,
  Marten

  P.S. voor alle duidelijkheid: bovenstaande is GEEN pleidooi om zelf in het Tweede te ‘mogen’ blijven. Hoewel ik graag met dit team verder zou willen spelen volgend jaar, sta ik mijn plaats met liefde af tegen betere spelers, maar dan wel met de goede argumenten!

 6. Leo van Steenoven
  Leo van Steenoven 7 mei 2012 at 17:47

  Als jeugdleider ben ik natuurlijk voor doorstroming van de jeugd. Aangezien die ook liever op zaterdag spelen is het voorzie ik geen problemen in de bezetting. Verder denk ik dat het meespelen van jeugdspelers een aantrekkende werking heeft op talenten in de omgeving. Uiteraard moeten keuzes over opstellingen van de teams in goed overleg met de externe wedstrijdleider worden bepaald. Sterkte met de voorbereidingen Peter!

 7. Maaike Keetman
  Maaike Keetman 7 mei 2012 at 19:46

  Leo, we spelen niet alleen liever op zaterdag, maar we mogen niet eens doordeweeks.

  Marten, ik speelde zeker niet mijn beste toernooi, maar die TPR zegt eigenlijk niks. Bijna alle jeugd heeft een veel te lage rating, vooral ook omdat we zo vaak tegen elkaar spelen. Bij mijn groep zijn de ratings denk ik gemiddeld zeker 250 punten te laag, dus dat moet je sowieso bij de TPR optellen. Bij Dennis en Shannon is het verschil minder omdat ze ouder zijn, maar ook daar moet je nog flink corrigeren.

  Bij het ASK en Tata haalde ik bv een TPR van 2000.

  Bij het EK verloor ik van een meisje met 1500, Mai Narva. Dat kostte me veel rating, en 3 maanden later bij Tata bleek ze in de groep van Bert Buitink een TPR te scoren van 2059, terwijl ik tegen 1500 was afgerekend. Ik eindigde nog wel boven haar op het EK.

 8. Konijntje
  Konijntje 7 mei 2012 at 21:02

  Volgens mij is deze discussie al eens gevoerd! Ik kan me een stukje in het clubblad herinneren vlak na de oprichting van de Waagtoren.. Wat is het beleid dat het bestuur vervolgens heeft gemaakt?

  Ik denk zelf dat iedereen er wel mee kan leven om een keer in een lager team te spelen (ikzelf zou er bijvoorbeeld totaal geen probleem mee hebben als ik word gepasseerd door een jeugdtalent, (al ben ik zelf natuurlijk ook nog erg jeugdig en talentvol :D). Mits het wel vantevoren duidelijk is wat de criteria zijn! Zulke criteria geven ook extra motivatie om iets aan je rating te doen, of bijvoorbeeld hoog te eindigen in de interne competitie.

  Dus een regel als “3 wildcards voor talentvolle (en dan hier een ratinggrens, ik zou zeggen 1750 voor promotieklasse, 1850 voor de 3e klasse, 2000 voor de 2e klasse) jeugdspelers in de zaterdag teams”, lijkt me een goede plaatsingsregel.

 9. marten coerts
  marten coerts 8 mei 2012 at 08:35

  ‘Konijntje’, deze discussie wordt al gevoerd toen ik nog in de luiers lag. Elk jaar is het hetzelfde ‘gezeik’, wie wel, wie niet … Van enig beleid op dit gebied was en is er zelden sprake (geweest). Elk jaar wordt het wiel opnieuw uitgevonden door verlichte geesten als Peter van Diepen, Jan Poland, en andere ’toppers’. Hetgeen mij trouwens niet verbaast omdat: a)schakers mensen zijn die het leven liever moeilijker dan makkelijker maken, b) schakers dol zijn op ruzie maken en elkaar afzeiken en c) schakers de meest kinderachtige mensen zijn die er op deze aarde rondlopen…

 10. TF
  TF 8 mei 2012 at 10:01

  [Alles draait om de eenvoud]

  Als ik de afgelopen jaren goed heb geluisterd, heeft de teamleider van het eerste de afgelopen jaren heel wat ’toezeggingen’ gehad van regionale toppers die bereid zijn om bij De Waagtoren te komen spelen zodra de 2e klasse is bereikt. Dat moment is aangebroken!

  Van de huidige WT1-spelers zullen er dus wel 3 of 4 of eeh hoeveel gegadigden had je eigenlijk, Jan? terugvallen naar WT2. Vul WT2 aan met de jeugd en enkele toppers uit de interne (ik noem geen namen ;-)).

  Bombardeer het huidige WT2 integraal tot WT3 (zo’n topteam moet je toch niet uit elkaar trekken?) en geef ze de opdracht om in 2 jaar ook derde klasse te spelen en de hele wereld is blij.

  [/Alles draait om de eenvoud]

 11. Leo van Steenoven
  Leo van Steenoven 8 mei 2012 at 10:56

  Lijkt me prima. Als wedstrijdleider extern kun je je plannen verder uitwerken. Welkom in het bestuur TF! 😉

 12. Avatar
  josvla 8 mei 2012 at 13:29

  Ik ben wel benieuwd welke toppers dat geweest zijn of toch eigenlijk ook niet. Jouw motto is : alles draait om eenvoud maar in het wat verdere verleden (Toen de lange Rokkade nog bestond) bleek één fout genoeg om een enorme leegloop te bewerkstelligen. Door een regionale topper een plaats in het eerste toe te zeggen gaf dat veel onmin en tweespalt binnen de club en het team. Toen diezelfde topper na drie verloren partijen opzei waren de rapen gaar. Van de eerste twee teams vertrokken er negen! spelers toen het eerste vervolgens degradeerde. Dat was natuurlijk niet alleen te wijten aan dit voorval en ieder had ook persoonlijk redenen maar toch..
  Er wordt al jaren over gesproken zegt een reageerder ergens. Klopt. Het is soms gewoon moeilijk. Talenten als Shannon, Maaike en Dennis hebben er baat bij om hoog te spelen en die uitdaging te hebben. Anderen die al jaren trouwe dienst leveren aan de club hebben ook rechten en dat botst wel eens. Het meest simpele plan dat ik ooit gehoord heb is de teams op grond van rating samen te stellen. Voor iedere speler geldt dat hij(of zij) een persoonlijke voorkeur kan hebben voor bv een lager team. Dat zou gehonoreerd kunnen worden. Zo zouden spelers ook ‘hun’ plaats beschikbaar kunnen stellen aan aanstormende talenten (op de door Frank Agter genoemde basis van vrijwilligheid). Er zitten nog vele haken en ogen aan( wat als de eerstvolgende op de ratinglijst de afgestane plek opeist? Wat als duidelijk is dat het talent een veel te lage rating heeft?) maar dit zouden zomaar twee basisuitgangspunten voor het beleid kunnen zijn.
  Aardige bijdrage aan de discussie of niet Peter?
  PS: ik denk dat Ton toch een sluiproute naar het eerste aan het nemen is..

 13. Peter van Diepen
  Peter van Diepen 8 mei 2012 at 15:55

  De vorige keer (of misschien die keer daarvoor) dat ik, als bestuurslid van 0-0-0, zei dat we een paar talentvolle jeugdspelers gewoon in een hoger team moesten opstellen, gebeurde het volgende. De oude garde vond dat die snotneuzen zich eerst maar eens moesten bewijzen. Deze talentvolle spelers werden al begeleid bij jeugdschaakvereniging de Pioniers, maar toen hadden ze ook maar het Alkmaars Schaak Genootschap opgericht om externe wedstrijden te spelen. En natuurlijk gingen die talentvolle jeugdspelers van 0-0-0 toen naar A.S.G.!

  Dankzij de fusie van A.S.G., 0-0-0 en V.V.V. is in ieder geval een van die talentvolle jeugdspelers toch nog terug gekomen namelijk Frank van Tellingen. Maar ik vind dus wel dat de Waagtoren nu het beter moet doen dan 0-0-0 toen.

 14. Avatar
  Dirk van der Meiden 8 mei 2012 at 18:32

  Mijn advies zou zijn: Dennis in het 1e, Maaike in het 2e en Shannon in het 3e team en deze teams laten bestaan uit 9 spelers. Dit doet recht aan de ontwikkeling van de talenten en aan de speelsterkte van de teams. Met 9 spelers is er minder noodzaak om invallers uit andere teams op te hoeven stellen. Dit komt de teamspirit ten goede.
  Peter, jij kunt deze discussie beter achter de schermen (in het bestuur, met teamleiders, jeugdbegeleiders en betrokkenen) voeren, voordat je nog meer brokken maakt!

 15. marten coerts
  marten coerts 9 mei 2012 at 09:48

  Ik heb gisteren van John Leek begrepen dat er zo en zo twee plaatsen vrijkomen in het Tweede omdat hijzelf niet meedoet volgend jaar en dat dit ook geldt voor Leo. Dus eerst maar eens kijken wie kan, wil, etc. en dan pas met de poppetjes gaan spelen …

 16. TF
  TF 9 mei 2012 at 19:23

  … nou, als er komend seizoen mogelijk geen bedroefde gezichten zijn, lijkt dit het ideale moment om (voor de toekomst) eens iets als bel-dinges-eid te formuleren ! Of was het je daar niet om te doen, Marten?

 17. Jan Poland
  Jan Poland 9 mei 2012 at 21:47

  Hoofdschuddend lees ik een aantal reacties maar daarover meer. Eerst iets over het Jeugdbeleid van De Waagtoren. Dit beleid is gebaseerd op wat in de jaren 80 en 90 bij Lange Rochade is ontwikkeld en houdt in grote lijnen in:
  van de kant van de talentvolle en wat oudere jeugdspelers:
  van hen wordt verwacht dat zij zich serieus met schaakstudie en -training bezig houden; voorgaande leidt tot een gestage stijging van hun schaakniveau, o.a. af te meten aan hun prestaties en rating en zij moeten de ambitie hebben hun talent te ontwikkelen en hun plezier in het spel te behouden.
  Van de kant van de vereniging:
  de vereniging heeft een afdeling Jeugd en biedt schaakopleiding volgens de diverse methodieken; geeft individuele training door sterke senior spelers en verzorgt het meespelen bij jeugdtoernooien. De jeugdopleiding biedt doorstroming aan naar de senioren door op dinsdagavond met een versneld tempo te spelen en bij voldoende sterkte mee te doen aan de externe senioren competitie.
  Voor de echt jeugdigen gaat een en ander in mindere mate op, maar het is aan de schaaktrainers hen in de gewenste richting te bewegen.

  Verder is er een plaatsingscommissie voor de samenstelling van de externe teams bestaande uit de extern wedstrijdleider en de teamleiders en zij bepalen de samenstelling van de teams, waarbij ook gekeken wordt naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van de jeugdspelers. Daarbij wordt ook het advies van de jeugdtrainers betrokken. Dus een discussie op de website over wie in welk team speelt lijkt mij bij voorbaat een zinloze discussie.

  Dit geeft mij tevens de gelegenheid mijn waardering uit te spreken voor de inspanningen van de jeugdleiders, in het bijzonder die van Leo en Theo, zonder de anderen tekort te doen uiteraard.

  De suggestie van Marten om niet te hard van stapel te lopen en ‘extern’ weloverwogen te behandelen is een goeie, maar zijn driepuntenplan getuigt van diepe zelfkennis, wat PvD beweert over ASG is bezijden de waarheid en bovendien is FvT beslist niet het enige talent, past de eenvoud van TF niet in zijn denkraam en begint hij onzin uit te kramen en raaskalt Dirk nog steeds over de samenstelling van het 1e.

 18. Peter van Diepen
  Peter van Diepen 10 mei 2012 at 10:18

  De discussie op de website vind ik heel zinvol, want zo komen vele aspecten aan de orde. Bovendien kunnen we beter elkaars argumenten lezen en teruglezen. Terwijl in mondelinge discussies vaak alleen wordt gereageerd op de laatste opmerking en op degene die het langste aan het woord is. Gewoon doorgaan dus!

  Naar aanleiding van de voorafgaande reacties: Ik ben blij dat Marten mij een verlichte geest vindt. Dirk moet nog even uitleggen wat hij bedoelt met brokken. En Jan kijkt natuurlijk op zijn manier naar het ontstaan van A.S.G., want Jan hoorde ook toen al bij die oude garde. Misschien kan Frank zelf vertellen hoe hij dat toen hij 16 jaar was, had ervaren.

 19. marten coerts
  marten coerts 10 mei 2012 at 10:46

  Behalve de samenstelling van de teams volgend jaar, zou ik ook graag de discussie willen openen over de keuze van de teamcaptains. Met name over de dubieuze rol die Jan Poland reeds jaren hierin speelt. Zoals iedereen langzamerhand wel weet, ben ik van mening dat Jan Poland volkomen ongeschikt is het Eerste te coachen. Was hij een voetbalcoach geweest, dan was hij 6 jaar geleden al ontslagen en gedegradeerd tot de 4e Klasse onderbond om hoogstens een pupillenteam te begeleiden. (Hoewel je ook hierbij grote vraagtekens kunt zetten..). Dat het Eerste ondanks Jan P. is gepromoveerd, is dan ook een prestatie van formaat, maar om straks minimaal handhaving te bewerkstelligen, moet eindelijk worden besloten Jan P. van een taak te ontlasten, die – blijkt jaar in, jaar uit – veel te zwaar voor hem is. Vandaar deze oproep: Jan, wees verstandig, stop. Alsjeblieft! We zullen je allemaal dankbaar zijn als je eindelijk besluit deze stap te nemen, die ongetwijfeld heel moeilijk voor jou zal zijn, maar echt het beste is. Eén troost; ik ben er voor je! Kusje en een warme omhelzing van Marten

 20. TF
  TF 10 mei 2012 at 11:58

  Beste heer Van Diepen,

  Ik reageer op je oproep om de discussie toch vooral te blijven voeden.

  Binnen de rechtspersoon Vereniging kan een bestuur ervoor kiezen om een aantal specifieke taken uit te laten voeren door een commissie. Eén van de commissies die binnen De Waagtoren bestaat is de plaatsingscommissie waarover de heer Jan Poland in zijn reactie spreekt. Deze commissie voert ieder jaar ijverig haar werkzaamheden uit en zorgt ervoor dat iedereen, die wil participeren in de Externe Competitie, in een team wordt geplaatst. Tot zover helder.

  Het punt waar ik onrustig op mijn stoel begin te schuiven is als ik in de reacties twee (!!) bestuursleden (nota bene de externe competitieleider en de jeugdleider) een lans zie breken voor ‘de jeugd’ en vervolgens de heer Poland (die ik gemakshalve zie als spreekbuis van eerder genoemde plaatsingscommissie) een poging zie wagen om de zorgen weg te nemen “waarbij ook gekeken wordt naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van de jeugdspelers. Daarbij wordt ook het advies van de jeugdtrainers betrokken” om vervolgens de discussie af te sluiten.

  Dit is de omgekeerde wereld! Die plaatsingscommissie is er voor het bestuur en daarmee voor de vereniging. Jij zit als ‘linking-pin’ vanuit het bestuur in die commissie en ook de voorzitter, tevens extern teamleider, zit in die commissie! Voldoende mogelijkheden om te waarborgen dat besluiten van deze commissie in lijn zijn met de wensen van het bestuur / de vereniging, toch?
  Maar bestaat er wel één visie binnen de plaatsingscommissie? En is deze visie ergens op gebaseerd? Weet het bestuur / de vereniging wat zij wil?

  Ik neem aan dat het bestuur nog voor het einde van het seizoen bijeenkomt en nog voldoende tijd heeft om voor de ALV iets te formuleren ten aanzien van ‘het plaatsen der spelers in de externe teams’. Aandachtspunten die hiervoor direct bij mij in gedachten komen (mede door eerdere reacties) zijn: hoe om te gaan met jeugd, nieuwe (jeugd-)leden, regels KNSB & NHSB, interne competitie, wensen van clubleden om samen een team te vormen, teamgrootte, uitlenen van teamleden, spelregels voor teamleiders, etc.

  Tot duidelijk is welke regels De Waagtoren hanteert t.a.v. plaatsing in de externe competitie, geldt binnen de plaatsingscommissie het recht van de sterkste (dat overigens naar eer en geweten kan worden uitgeoefend).
  Tot duidelijk is welke regels De Waagtoren hanteert t.a.v. plaatsing in de externe competitie, zullen clubleden vragen blijven stellen en zullen clubleden uit onvrede ervoor kiezen om niet of bij een andere vereniging te spelen.

 21. Jan Poland
  Jan Poland 11 mei 2012 at 19:13

  Heer Fasel

  Wat de regels van de KNSB en NHSB betreft: raadpleeg de websites van de respectievelijke organisaties en daar vindt u de zo vurig gewenste regels. En lees vervolgens nog eens de Statuten en het Huishoudelijk Reglement door m.n. artikel 9 lid 1, toevallig van beiden. Dat is door de leden goedgekeurd. En neem eens zitting in een commissie, bijv. als wedstrijdleider van een extern team. Dat heeft meer effect dan het debiteren van formaliteiten.
  P.S. Weet u een vereniging waar een en ander beter is geregeld? Het is altijd nuttig om te ervaren hoe het elders toegaat.

 22. TF
  TF 11 mei 2012 at 23:30

  Beste Jan,

  Dank je wel dat je mij wijst op een aantal zaken die ik gisteren reeds, voor het plaatsen van mijn reactie, uitgebreid heb bestudeerd (m.n. HHR: art. 14, al. 2). Ik heb gisteren over mijn reactie al een mailwisseling gehad met een bestuurslid, derhalve zal ik dit antwoord kort proberen te houden.

  Qua transparantie ben ik zeer te spreken over een site waar ik gisteren op ben gewezen: http://www.caissa-amsterdam.nl/caissa/index.php/externe-competitie/plaatsingscriteria

  Inhoudelijk kan ik moeilijk beoordelen of hun plaatsingscriteria beter of slechter zijn dan degene die jullie hanteren. Hiervoor zullen jullie, vrees ik, eerst duidelijk moeten communiceren over jullie werkwijze!

  Gisteren is in een persoonlijke mail ‘iets als beleid’ aan mij gecommuniceerd. Gezien de bovenstaande reacties van clubleden omtrent doorstroming jeugd, denk ik dat het geen kwaad kan als jullie een poging wagen om jullie werkwijze ook openbaar te maken. Het zal mogelijk meer verhelderend werken dan een zorgwekkende opmerking als “waarbij ook gekeken wordt naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van de jeugdspelers. Daarbij wordt ook het advies van de jeugdtrainers betrokken”.

  Zoals ik in mijn vorige reactie reeds aangaf ben ik er een groot voorstander van om de spelregels voor plaatsing in de externe in lijn te brengen met hetgeen de vereniging nastreeft. Door dit vooraf openbaar te maken, weten de clubleden ook waar zij aan toe zijn.

  Tot slot een link naar de indeling van het seizoen 2011-2012 http://www.waagtoren.nl/toernooi/WT%20Indeling%20externe%202011-2012.htm als voorbeeld van hoe het naar mijn mening niet moet. Een eerste blik leert dat de indeling grotendeels op basis van rating is. De oranje gearceerde gevallen wijken hier van af. Een aantal van deze afwijkingen zijn ontstaan op initiatief van de bewuste speler (bijv. omdat niet om zaterdag kan/wil worden gespeeld). Prima! Voor de overige afwijkingen zou ik het logisch vinden als hier een traceerbare handelswijze van de plaatsingscommissie aan ten grondslag ligt. Het zou de schijn van willekeur voorkomen.

 23. PiPo
  PiPo 12 mei 2012 at 20:02

  het lijkt me niet zo’n moeilijke beslissing.
  maike en dennis in het tweede volgend seizoen.maike wint van
  frank tijdens het ask.Om een winststelling te bereiken tegen
  Frank schijnt niet zo moeilijk te zijn,om deze vervolgens te
  winnen is niet iedereen gegeven.
  dennis wint van Gerard,volgens sommige(n) de sterkste schaker
  van de club,en ook nog op een schitterende manier van Sjoerd
  Plukkel dus zet deze twee kanjers in het tweede.
  vergeet trouwens niet hoe we b.v. Jelmer Sminia kwijt zijn geraakt.
  Welliswaar om een andere reden maar wel door langdurig en kinderachtig gehakketak
  over en weer. dank u.

 24. Avatar
  Schaakgenootschap Kein Keloel 12 mei 2012 at 22:06

  Pipo,
  Als je wint van Frank Agter, Gerard de Geus en Sjoerd Plukkel hoor je niet in het tweede maar in het eerste.
  Maar dat durven we hier niet te debiteren want dan wordt JP boos. Iets met raaskallen of zoiets is dan het verwijt.
  Gelukkig kijkt de plaatsingscommisie naar de “mogelijkheden en onmogelijkheden ” van de jeugdspelers (??). Een hele geruststelling.

 25. PiPo
  PiPo 13 mei 2012 at 09:23

  klopt helemaal.Maar dan spelen ze aan een laag bord.
  In het tweede tegen sterke tegenstanders lijkt mij
  voor hen meer zin hebben.Aan een hoog bord dus.

 26. PiPo
  PiPo 13 mei 2012 at 09:35

  Het valt me trouwens op hoe negatief iedereen constant reageerd op
  ieder bericht.Wat Jan Poland betreft lijkt het wel of iedereen opeens
  mee wil huilen met de wolven.
  Wees blij dat er nog mensen zijn die zich willen inzetten voor de club.
  Het is ook makkelijk praten als je zelf nooit een minuut hebt geinvesteerd
  in de club.
  En alles later afdoen als (een dolletje) is ook zo goedkoop.

 27. drulovic
  drulovic 13 mei 2012 at 21:44

  Ik verloor van Maaike tijdens het ASK. Dan hoor ik in het derde volgens mij…

 28. danny
  danny 14 mei 2012 at 09:10

  Wat doen we als iemands mobieltje (Gerard) afgaat?
  Mag Gerard dan geen extern meer spelen?

Leave A Comment