Willem Andriessen

Annemarie halverwege het NK

Een stapje hoger klimmen op de schaaksportladder, betekent in eerste instantie aanklampen. Je moet je het hogere niveau eigen maken. Je openingsspel is waarschijnlijk nog niet op het gewenste peil, fouten worden eerder afgestraft en de tegenstanders zijn meer ervaren.
Bij zo’n toernooi kun je een schat aan ervaring opdoen en een volgende keer kun je wellicht op gelijk niveau partij geven.
De eerste week van het NK ging het natuurlijk hier en daar mis, maar Annemarie toonde vechtlust en dat leverde haar in elk geval twee remises op. Er had meer in gezeten, want haar partij uit de vijfde ronde tegen de belangrijkste rivale van de ongenaakbare Peng, Anne Haas, leek lang haar kant uit te gaan. Maar door gebrek aan ervaring (of was het zelfvertrouwen) glipte een fraaie stelling haar alsnog door de vingers. Niettemin een leerzame partij, ook voor de lezer wellicht, die u hier met enige uitleg vindt.

One Comment

  1. Willem Andriessen
    Willem Andriessen 2 juli 2011 at 19:15

    Annemarie won in de zevende ronde tegen WIM Arlette van Weersel haar eerste partij. Bravo!

Leave A Comment