Dennis Keetman

Eerste zomerschaaktoernooi

By Published On: 4 juli 2011Categorieën: Verslagen, ZomeractiviteitenViews: 180711s Reacties on Eerste zomerschaaktoernooi

Deze zomer wordt er elke zaterdag een rapidschaaktoernooi gehouden in of bij de Pilaren. Afgelopen zaterdag was de eerste keer. Het opgeven voor het toernooi was al leuk. Mijn moeder gaf mij en mijn vader op, en mailde dus naar Ruud dat Dennis en Stef mee wilden doen. Toen kwam als antwoord dat Ruud mij wel kende, maar of Stef een vriendje van mij was, en hoe oud hij was! Er waren uiteindelijk 10 deelnemers, de meeste van de Waagtoren, maar ook een paar huisschakers, waaronder mijn vriendje, en van andere clubs. Het hadden meer deelnemers kunnen zijn, maar er was ook een toernooi in Haarlem, en sommigen waren op het laatste moment verhinderd. Er kwamen ook nog een aantal andere schakers kijken.Bij aanvang kregen we meteen een drankje van de zaak, dus het begon goed. Het was donker in de Pilaren en er waren geen mensen om lantaarns vast te houden, dus speelden we vooral buiten. Daar stond ook een reuzenschaakbord, waar een aantal voorbijgangers op gingen schaken. We speelden 7 ronden Zwitsers wat met 10 mensen niet zo goed gaat. De computer had het dus zwaar, en we moesten soms met de hand indelen. Het toernooi liep goed, al was niet iedereen tevreden over zijn spel, vooral Henry niet. Alex had de nachten voor het toernooi feestjes gehad, waardoor zijn spel niet optimaal was. Maar hij kwam toch om het toernooi niet in de steek te laten, en dat was ook fijn voor een van de huisschakers die zo een punt kon scoren! Maar de meeste partijen werden door de hogere ratings gewonnen. Uiteindelijk eindigden Henry en Ton op 5.5 uit 7, voor Ruud en ik op 5. Henry won de barrage, en daarmee het toernooi. Ton won de ratingprijs tussen 1700 en 1900, en Jan Barteling won de ratingprijs onder 1700. Volgende week is het volgende toernooi, hopelijk zijn er dan meer deelnemers. Het toernooi in Haarlem is er dan niet, waardoor anderen weer mee kunnen doen. Wel is er een toernooi in Amsterdam, maar dat betekent dat mensen niet bang hoeven te zijn tegen de jeugd te moeten in de Pilaren, want die spelen in Amsterdam. Dus meedoen allemaal zaterdag, want het is heel gezellig!

11 Comments

 1. Avatar
  r.heijink 5 juli 2011 at 12:12

  Kan de toernooi organisatie nog de eindstand publiceren?

 2. Avatar
  WALTER 5 juli 2011 at 18:17

  Bericht:schaker van Dos,Leo van Beusekom afgelopen vrijdag overleden!

 3. Ruud Niewenhuis
  Ruud Niewenhuis 5 juli 2011 at 20:56

  Wegens drukke werkzaamheden geen tijd gehad…de eerste 5 plaatsen weet ik nog: 1. Henry Veneman 5,5) na barrage met Ton Morcus (5,5), 3e Ruud Niewenhuis (5) en Dennis Keetman (5) 5. Jan Barteling….verder weet ik niet meer….staat op de krakkemikkige laptop in De Pilaren. Rob, doe je a.s zaterdag mee? En neem Danny ook mee, gezellig. Waar blijven de andere Waagtorenleden trouwens? Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

 4. Avatar
  dennis 5 juli 2011 at 21:13

  Volgens mij was het:

  1,2) Henry Veneman en Ton Morcus 5.5
  3,4) Dennis Keetman en Ruud Nieuwenhuis 5
  5) Jan Barteling 3.5
  6,7) Ger Lemmen en Stef Keetman 3
  8) Alex Albrecht 2.5
  9) Sandra Keetman 2
  10) Cor Borst 0

 5. Avatar
  dennis 5 juli 2011 at 21:14

  8 en ) geeft iets anders dan ik dacht…

 6. Avatar
  r.heijink 7 juli 2011 at 14:25

  Ruud, Dennis dank je voor de eidnstanden, zo leeft het veel meer !

  ik ga een poging doen om erbij te zijn, maar weet het nog niet 100%.

  Grr rob.

 7. Ruud Niewenhuis
  Ruud Niewenhuis 9 juli 2011 at 11:33

  Zou er een tweede Zomerschaaktoernooi komen in de Pilaren?
  Er hebben zich bij mij nu 6 mensen opgegeven inclusief de organisatie, misschien als Gerard van De Pilaren meedoet en nog een paar Paladijnen…het nog kan doorgaan!
  Geeft u op alstublieft! Bel: 072 5114356 of 06 36103556 Ruud Niewenhuis.

 8. Avatar
  greatron12003 10 juli 2011 at 09:11

  Het tweede zomerschaaktoernooi vond gisteren 9 juli plaats.
  Om 14.00 kwam ik aangefietst, klaar en moe van de post en meester Ruud Nieuwenhuis, keek of zijn kinderen in de leeftijd van 25 tot en met 68 gemotiveerd waren om weer een gezellig middagje te gaan schaken.
  Het wachten was op pakket koerier Tom Morcus, die even voor half 3 kwam aangesjokt.
  Deelnemers waren Alex Albrecht, Roland Punt, Rob Heijink, Ruud Nieuwenhuis, Johan Plooijer, Willem Punt, Tom Morcus en Ronald Kamps.
  Deelnemers die node gemist werden van de vorige keer, de Keetmannetjes (Mgr) Ger en Marijke lemmen, zou Ger deze keer zelf op haar gepast hebben?
  Hoe dat zit/ vraagt u dat maar aan Ger.
  Wij zaten deze middag weer op de zon overgoten boot voor de pilaren, organisatoren Tom en ruud lijken een directe band met het KNMI te hebben!
  Er zullen hier kamervragen over worden gesteld!
  de eerste ronde bracht mij tegen Ruud Nieuwenhuis in smetteloos wit deze middag.
  Gedurende de middag kwamen wij er ook achter, dat Ruud de stukken ook erg vaak met die kleur voerde, dit alles gaat naar de toernooi evaluatiecommissie.
  prachtige overwinningen van Ruud op Roland, remise van Willem tegen zijn zoon Roland.
  tussendoor werden wij vaak wel of niet blij vergast, door de discoboot, die pal achter de pilarenboot aanmeerde en dan raak je net in tijdnood,
  nou heb dat maar eens op een waagtorenavond, nee het was heel vermakelijk!
  Ik eindigde als rode lantaarndrager, 1 punt, grootverdieners waren deze middag de familie Punt, Willem elo 1630 ratingprijs winnaar 8 euro en Roland Ruud en Alex gedeeld winnaar 10 euro allen.
  er werd nog wat gezellig nagevluggerd door Tom Morcus (Binnenkort waagtorenlid volgens insiders!).
  voor de rest hoop ik komende week weer wat andere Waagtorenmensen te verwelkomen Frits Leenart, Ton Fasel, Fred Driesse, ik heb wat Opening 64 mensen benaderd en wellicht komen ze.
  Voor de rest vergeet u ook de gezellige dinsdagavond niet, natuurlijk enorm dank aan het Pilarenpersoneel, tot volgende week zaterdag de eindstand, plaatst Ruud, allemaal een fijne week gewenst.

 9. Ruud Niewenhuis
  Ruud Niewenhuis 10 juli 2011 at 19:19

  De eindstand:
  Gelijk op de 1-3e plaats Alex Albrecht, Roland Punt en Ruud Niewenhuis met 5 1/2 pnt
  Zij hebben 32 euro gedeeld
  4e Ton Morcus met 3 1/2 pnt
  5e Willem Punt met 3 pnt en ratingprijs tot 1700 à 8 euro
  6e Johan Plooier met 2 1/2 pnt
  7e Rob Heijink met 1 1/2 pnt
  8e Ronald Kamps met 1 pnt
  (geen commentaar)

 10. fredmeister
  fredmeister 11 juli 2011 at 12:23

  Ron,

  Ik neem de uitdaging aan. Ik geef me bij deze op voor het zomerwereldkampioenschap schaak voor komende zaterdag 16 juli. Ruud, schrijf me maar bij. Es giet oan!

 11. Ruud Niewenhuis
  Ruud Niewenhuis 13 juli 2011 at 09:32

  Tot nu toe slechts 4 officiële deelnemers voor het Zomerschaaktoernooi, waar zijn alle schakers gebleven:op vakantie, drempelvrees, bang in het donker of voor een beetje nattigheid? Fred Driessen doet alvast mee als eerste nieuweling, wie volgt?

Leave A Comment