Slechte week voor het Tweede

By Published On: 22 december 2007Categorieën: De Waagtoren 2 (2007-2008), NHSB-beker (2007-2008), Verslagen0 Reacties

Het begon met de wedstrijd tegen het sterke(re) Witte Paard uit Zaandam. Een belangrijke wedstrijd want de winnaar zou een goede stap zetten in richting van het bemachtigen van een van de twee promotieplaatsen. Het werd al snel duidelijk dat dit voor ons wat te hoog gegrepen was.

Alleen Wim en Henry wisten hun partij te winnen. Wim doordat hij met zijn koning in het vijandelijke kamp mocht binnendringen. Henry doordat zijn tegenstander een onhandige afwikkeling koos, waardoor zijn initiatief (ooit een pion voor geïnvesteerd) verloren ging.

Remises werden er behaald door Annemarie en Ruud. Annemarie durfde een zetherhaling niet uit de weg te gaan en Ruud moest tegen een sterke tegenstander in remise berusten, aangezien hij geen tijd meer had.

Tot slot het (te) lange lijstje verliezers: Dirk, Piet, Vincent en Bert bleken allemaal prutsers. Vincent’s goede vorm bleek niet voldoende tegen zijn sterke tegenstander. Optisch leken zijn centrumpionnen nog wel ok, in de praktijk was het kanonnenvoer. Dirk speelde een wisselvallige partij. Gaf eerst een kwaliteit weg, won vervolgens 2 pionnen en een kwaliteit, maar zag zijn laatste cadeau (stuk) niet meer terug. Bert werd geheel confuus van al de rondspringende stukken in zijn stelling. Hij deed zijn uiterste best om de boel bij elkaar te houden, maar zag uiteindelijk een matje over het hoofd. Piet dacht vooral lang na. Waarover bleef gezien het partijverloop een beetje onduidelijk.

Gelukkig konden we een en ander rechtzetten in de NHSB bekerwedstrijd tegen Castricum. Voor beide partijen een ongelukkige loting, gezien de rating van de teams.
Wim leek goed uit de opening te komen, maar durfde een zetherhaling niet uit de weg te gaan. Ook Henry moest in remise berusten. Hij leek na het pionoffer van zijn tegenstander simpel te winnen, maar zijn poging bleek niet geheel lekdicht en eeuwig schaak bleek de enige uitweg.
Piet en Dirk waren ondertussen slecht tot verloren komen te staan. In zware tijdnood werd Piet netjes door zijn tegenstander binnengehaald. Dirk wist met enkele fraaie schwindels nog te winnen. Helaas zaten Piet en Dirk net aan het verkeerde bord, waardoor Dirk niet en Piet juist wel meetelde. Kortom een kansloze 2-2 nederlaag.

Henry Veneman

Leave A Comment