Team 5

By Published On: 23 december 2007Categorieën: De Waagtoren 5 (2007-2008), Verslagen0 Reacties

Afgelopen vrijdagavond speelde team 5 de laatste externe match van dit jaar en we gingen huiswaarts met twee matchpunten op zak. Vooraf stonden we bijna onderaan dus winnen van Opening ’64 moest en dat lukte. Nu draaien we keurig in het midden van de poule mee. Noge geen reden voor een jubelstemming maar wel een lekkere opsteker. Ook onze externe wedstrijdleider was in zijn nopjes. Als toeschouwer zag hij eindelijk weer eens een klinkklare overwinning na toch wel heel wat teleurstellingen op een rij. Spelen op de vrijdagavond heeft niet mijn voorkeur en volgens mij denken meer spelers er zo over want er moest weer naar invallers worden gezocht. Maar een derby als dit spelen en dan nog eens winnen maakt alles goed.

Rob bracht het eerste punt. In een van beide kanten aanvallende partij liet hij oud 0-0-0 speler Fred Volkers al na ruim een uurtje spelen het onderspit delven. Hierna moesten we lang wachten op het volgende punt. Die kwam uiteindelijk van Ton. Volgens eigen zeggen stond hij na het middenspel gelijk maar besloot omdat de belangen groot waren door te spelen. En maar goed ook, wederom was een oud 0-0-0 er de klos, ditmaal Ronald Kamps.

Ook Pieter speelde tegen de een oud clublid maar hij was iets minder fortuinlijk. John Groot speelde sterk en beheerste de partij iets te goed, de eerste verliespunt. Ikzelf had ondertussen na wat gestuntel in de opening een gelijke stand op het bord bereikt. Er zat niet veel meer in het spel dus stelde ik remise voor. Tegenstander Erik Flohr kreeg te horen dat hij dit niet mocht aannemen, begon te forceren, maakte een foutje en kon opgeven. 3-1 voor ons dus, nog 1½ punt van de overwinning terwijl we de eerste tijdscontrole naderde.

Toen viel me iets vreemds op. Bij elke Openingspeler die minder dan 5 minuten op de klok had werd het notatieboekje gepakt en een medeteamgenoot nam het schrijfwerk over. Ik kan me niet herinneren dit ooit eerder meegemaakt te hebben en vraag me ook af of dit wel mag.

Hoe dan ook, Anton was de volgende die klaar was, hij kwam in een eindspel terecht waarvan iedereen dacht dat het wel remise zou worden. Iedereen behalve zijn tegenstander Pim Verkerk en Pim kreeg gelijk. (3-2) Gelukkig haalde Henk, die zo goed als gelijktijdig klaar was, wel een vol punt binnen. Hij had een pionnetje meer in het eindspel en speelde dat keurig uit. Voor Henk erg prettig want het was zijn eerste volle externe punt dit seizoen. (4-2)

Walter speelde tegen jeugdlid Martijn Pilon van onze vereniging. Walter begon een beetje last te krijgen van het geroezemoes maar hij stond huizenhoog gewonnen. Martijn besefte dat winst voor Opening verkeken was en gaf terecht op. Als laatste was er dan nog Albert. Er stond een stelling op het bord die nog alle kanten op kon met nog ieder minder dan vijf minuten te spelen. De overwinning was toch al binnen, daarom werd maar besloten tot remise. Einduitslag 5½-2½.

Rest mij iedereen hele plezierige feestdagen toe te wensen.

Nico Mak

Leave A Comment