KNSB beker wedstrijd Waagtoren-Euwe: 3-1

By Published On: 28 november 2007Categorieën: KNSB-beker (2007-2008), Verslagen0 Reacties

Het was druk in de speelzaal afgelopen dinsdag 27 november. Waagtoren 4 en 5 speelden beiden een externe wedstrijd thuis en ook De Waagoren 1 speelde zijn tweede wedstrijd in de strijd om de KNSB beker, ditmaal tegen Max Euwe uit Amsterdam. Aangezien het team in de 1e klasse van de landelijke competitie speelt rekende ik op geduchte tegenstand en had ik, om eerlijk te zijn, weinig fiducie in een goede afloop.

Voorspellen is niet mijn sterkste kant en ik sloeg de plank volledig mis.

Om te beginnen een snelle overwinning van Jos op bord 4. De tegenstander maakte een fout in het middenspel en dat leverde een vol stuk op en even later de partij. Deze opsteker had het team nodig en vol goede moed werd verder gespeeld. Mijn deelname in Waagtoren 4 verhinderde om alle details weer te geven, maar Frank was al snel uit de theorie en kon niet goed vat krijgen op het spel. Er werd een pion geofferd om de stelling enigszins in het gareel te krijgen en Frank wist naar remise af te wikkelen.

De held van de avond was Roland op bord 2. In het late middenspel werd de tegenstander naar de achterste rijen gedrukt en Roland wist een kwaliteit te veroveren. Vervolgens werd met kundige Dame manoeuvres alle nog resterend tegenspel uit de stelling gehaald en met nog een paar minuten op de klok was de overwinning ons deel.

Daarmee was de tussenstand 2½-½ geworden en Euwe uitgeschakeld. Frank Agter speelde nog en op een gegeven moment vreesde ik voor de stelling. Toch wist Frank de boel bij elkaar te houden en wikkelde af naar een remise stelling. Een remise aanbod van Frank werd afgeslagen en even later sloeg Frank een remise aanbod af met een mompelend ‘ik probeer het nog even’. De stelling was het proberen echter niet meer waard en het derde aanbod werd aangenomen.

Het bier vloeide weer rijkelijk na afloop en wij bekeren dus vrolijk verder.

Gedetailleerde uitslag

Frank van Tellingen (2229)

 

½

 

A Moll (2234)

 

½

 

Roland Punt (2094)

 

1

 

A Hovenga (2205)

 

0

 

Frank Agter (2096)

 

½

 

J ten Hacken (2106)

 

½

 

Jos Vlaming (2019)

 

1

 

R Bödicker (2106)

 

0

 

Jan Poland

Leave A Comment