Derde verliest van Aartswoud 1

By Published On: 27 november 2007Categorieën: De Waagtoren 3 (2007-2008), Verslagen0 Reacties

Het Derde moest in de vierde ronde de eer helaas laten aan Aartswoud 1. De nederlaag viel ook nog groot uit, 5½-2½, dat had beter gemoeten en ook gekund. Rob Freer zorgde op het eerste bord namelijk voor een verrassing door met zwart van Marc Helder te winnen. Dit uitstekende voorbeeld werd echter niet nagevolgd op de andere borden. John Leek reageerde verkeerd op een gevaarlijk uitziende aanval op zijn koningsstelling en verloor. Marten Coerts wist een betere stelling met een pion meer niet in winst om te zetten en bleef steken op remise, een resultaat dat ook werd bereikt door Ronald Groot en Leo van Steenoven. En op de laatste borden was het helemaal mis. Drie nederlagen. Invaller Aart Kogeler gaf zo maar in het begin van de middag een stuk weg en ook Johan Plooijer verloor door een onnauwkeurige zet materiaal. Ikzelf speelde een goede partij maar verbruikte teveel tijd, waardoor ik in gelijke stand, maar in grote tijdnood, eerst een stuk weggaf en een paar seconden later door de denkbeeldige vlag bij de eerste tijdcontrole ging. Deze wedstrijd maar snel vergeten, behalve Rob natuurlijk.

Frits Leenart

Leave A Comment