Het Zesde blijft koploper

By Published On: 14 november 2007Categorieën: De Waagtoren 6 (2007-2008), Verslagen0 Reacties

Het zesde heeft dinsdag 13 november ook zijn derde wedstrijd gewonnen met nog een half puntje meer dan de beide vorige. Daar staat tegenover, dat deze tegenstander qua rating beduidend zwakker was dan toen. Als eerste scoorde André aan het 7e bord zijn derde overwinning en is daarmee topscorer van het team. Invaller Theo de Bruijn had inmiddels ook een winnende stelling opgebouwd, maar in plaats van op te geven begon zijn tegenstander, die zelf in tijdnood zat, luidkeels van Theo te eisen, dat die wel zijn zetten opschreef. In plaats van dat te doen, pakte Theo nog een stuk en toen gaf zijn tegenstander toch maar op. Nadat ook Guido gewonnen had en ik zelf een winnende stelling had opgebouwd, kon Jeroen in iets mindere stelling gerust een remiseaanbod accepteren. Met de onverwachte overwinning van Walter mee werd het dus 5,5 – 2,5. We krijgen nu 3 eerste achttallen van diverse clubs tegenover ons. Daar zitten sterkere spelers bij, maar met voortzetting van de tot nu toe geleverde inzet moeten ook daar punten te pakken zijn.

Jan Drewes

Leave A Comment