Jubileum NHSB

By Published On: 19 november 2007Categorieën: Schaakwereld, Verslagen0 Reacties

Op de website van de NHSB zijn enkele verslagen te vinden van het 75-jarige jubileum, dus dat hoef ik niet over te gaan doen, zie aldaar. Vanuit het oogpunt van De Waagtoren enkele opmerkingen: Ik heb zo’n 22 clubleden geteld, maar ik kan er enkele over het hoofd hebben gezien.
In tegenstelling tot wat ik eerder schreef zijn er wel degelijk punten gehaald door onze leden bij het simultaan spelen tegen Dimitri Reinderman of Herman Jonkman. Daan Bes won zijn partij en Danny de Ruiter speelde remise. De laatste wist te winnen bij het ‘schaken tegen de beer’ (2 min- 5 min.) van Manuel Bosboom.
En Ruud Adema heeft de eerste prijs van de Hoogovens-Corus quiz gewonnen (de juiste namen geven bij de foto’s van de toernooiwinnaars).
Het jubileumboek (waaraan o.a. door Jan Drewes een bijdrage is geleverd) werd uitgereikt aan Dirk Appel als kampioen 90+ van Nederland en aan Mia Rosa Hupkens als kampioen van Nederland onder de 10 jaar. Beiden zijn lid van De Waagtoren! Zij prijken op de voorkant van het jubileumboek, dat elk lid zal ontvangen.

Bert Buitink

Leave A Comment