Ruud Niewenhuis

Schaken voor iedereen in de Bieb

Vier zaterdagmiddagen is er volop geschaakt in de Bibliotheek door jong en oud vanaf 6 jaar. Ouders, opa’s en oma’s en natuurlijk de jeugd, soms zelfs wat jonger dan 6. Het liep allemaal soepel onder begeleiding van Rob Freer en mijn persoontje. De eerste keer wisten we al dat het een succesnummer was, want het is elke zaterdag volle bak geweest. Gelukkig hebben Jos Vlaming, Ronald Kamps, Nico Mak en Koos de Graaf, allen (immers) jeugdtrainer, regelmatig meegeholpen, waarvoor eeuwige dank! Afgelopen zaterdag waren er weer zo’n 15 deelnemers. Iedereen was enthousiast met blije en vrolijke gezichten. Er was ook tijd om bij de simultaan grapjes te maken. Tijdens mijn partij (en mijn medesimultaangever Nico) had ik een mooi paardoffer op de koningsstelling van Marcello (stap 1), hij riep zelfs: briljant! Alleen na mijn ronde kwam ik weer bij de stelling bleek mijn Dame aangevallen door zijn zwarte loper op d7 die de grote had van een pion. Kortom Marcello sloeg mijn dame en ik gaf op. Drie jeugdspelers speelden verdienstelijk remise, een volwassene speelde dit keer remise, vorige week won hij zelfs! Lennard heet hij en is inmiddels lid geworden van de Waagtoren. Ook sommige jeugdspelers gaan naar een schaakclub, eentje naar de club in Castricum. Ik zei dat dat prima is, maar zodra hij heel goed kon schaken naar Alkmaar moest komen! Ten slotte gaat onze dank uit naar de Bibliotheek, zij hebben het voortreffelijk georganiseerd!

2 Comments

  1. Jan Poland
    Jan Poland 3 juni 2024 at 00:26

    De schaakvereniging in Castricum heet Castricum, die in Beverwijk heet Wijker Toren.

  2. Ruud Niewenhuis
    Ruud Niewenhuis 3 juni 2024 at 07:56

    Correct Jan!

Leave A Comment