Peter van Diepen

Groot onderhoud aan 0-0-0.nl

Ik ben bezig 0-0-0.nl geschikt te maken voor de jeugd van de Waagtoren. Helaas veroorzaakt dat enig ongemak. Afgelopen dinsdagnacht heb zo ongeveer alle code en de database ge-updated met als gevolg dat veel gebruikers niet meer in hun Agenda kwamen of dat hun Agenda niet goed reageerde.

Dat is geen fout van 0-0-0.nl, maar is iets van de browser op jouw computer, telefoon of tablet. Zo’n browser probeert namelijk slim te zijn en bewaart allemaal oude code in het cache-geheugen op jouw apparaat. Meestal is dat fijn, want dan reageert jouw apparaat lekker vlot. Jouw apparaat gebruikt code die nog in het cache-geheugen staat en haalt niet meteen de nieuwste versie van het internet.

Maar na zo grote update als afgelopen dinsdagnacht, gaat dat mis, omdat die oude code niet werkt met de ge-updated database op 0-0-0.nl. De code op jouw apparaat is nog niet ververst. Meestal hoef je niets te doen en lost dit probleem vanzelf op. Ooit haalt de browser wel de nieuwste versie van de code van het internet. Gewoon blijven proberen.

Zelf oplossen
Een andere optie is een “hard refresh” van de browser cache. Dat kan je zelf doen, maar helaas zijn er veel verschillende browsers: Chrome, FireFox, Safari, Android, iPhone en zo voort. Een aantal gebruiksaanwijzingen staan op BrowserChecker.nl. Je moet de websitegegevens van 0-0-0.nl wissen. Het is niet nodig om cookies te wissen, want 0-0-0.nl gebruikt geen cookies. Daarna werkt alles weer.

One Comment

  1. Peter van Diepen
    Peter van Diepen 26 mei 2024 at 15:39

    Bovenstaande problemen zijn dit weekeinde waarschijnlijk definitief opgelost. Joris Hartog stelde voor om een instelling op de server van 0-0-0.nl zodanig te wijzigen dat jullie browsers altijd de nieuwste code van de server moeten halen. Jullie browsers mogen dus geen oude code uit het cache-geheugen gebruiken. Matheus de Boer heeft die aanpassing gedaan. Joris en Matheus, hartelijk dank! Zonder jullie had ik dit probleem nooit zo snel opgelost.

Leave A Comment