Ruud Niewenhuis

Vier zaterdagen schaken in de Bieb

Zaterdag 11 mei was de eerste editie. In de aankondiging stond dat er simultaan gespeeld zou worden en dat jeugd van 6-12 jaar welkom zijn. Er waren dus ook 4 volwassenen en 3 beginnende jeugdigen, met de laatsten ging Rob aan de slag. Ik kwam om 14 u binnenvallen, ik had ook een ochtendprogramma. De simultaan heb ik zo gedaan dat ik meteen wat uitleg gaf, en liet terugzetten en zo nu en dan liet ik ze bij een spannende stelling meekijken en denken. Ik heb een aantal, ik denk 3 remise ‘gegeven’ en 1 partij na 6 zetten geloof ik, verloren, via een prachtige combinatie, van een ietwat ervarener ouder/vader.

Al met al een geslaagde dag, allemaal blije gezichten, ook die van Ben en Veys van de Waagtoren!

De volgende zaterdagen beginnen we weer, vanaf 13.30 aanwezig(!) en er is overigens ook een buiten schaakspel, die met het mooie weer ook gebruikt werd.

Ik zou zeggen, kom ook even kijken!

https://kennemerwaard.op-shop.nl/1357/kom-je-ook-schaken-in-de-bieb

Leave A Comment