greatron12003

Een koude avond, met mooie kerstverlichting, (dat wel!) in schilderachtig Nibbixwoud


Onze geweldige chauffeur Joris Hartog haalde ons alle 3 op, dat is al een applaus waard! De jaren gaan voor sommige leden tellen, het is fijn dat daar ook in meegedacht wordt. Een heerlijke bochtige weg, via Wognum naar Nibbixwoud, ik vergeleek Joris al met Max Verstappen, maar dat komt slechts van mij, Joris is een uitstekende Chauffeur. Zoals al in de kop vermeld, de kerstverlichting viel ons alle 4 op en Karel Beentjes komt uit die streek, vertelde wat jeugd fragmenten. De ijsbaan vinden, het was heel even een dingetje. Joris was echter zeer goed voorbereid. Een nog voorbij lopend echtpaar met hond, nam bij ons alle twijfel weg, wij waren bij de ijsbaan en toen we daar binnen kwamen, wisten we het wel heel zeker. De verwarming liep via een tijdklok en Attaqueer is nog maar een heel kleine club. We werden uiterst hartelijk ontvangen, door Gerard Veerepoot en Jos Vlaar, later gevolgt door de jonge Robin, de huurling van Aartswoud, naamgenoot Ronald Koppes nam het op tegen Joris, Robin tegen Karel! Gerard tegen ons aller Gerrit aan bord 2 en Jos Vlaar tegen mijn persoon aan bord 1.

Wij moesten ons dus warm schaken, dat lukte onze benjamin Joris het beste, hij speelde een fraaie partij tegen Ronald Koppes en won.

Karel speelde een goede partij met dezelfde variant waar hij mij dinsdag mee bestreed en Karel had hier en daar wat verbeteringen aangebracht. Robin zit in de talentenschool van Aartswoud en was niet het type die gauw een bok schiet! Een prettig jong iemand voor de rest, Karel verloor geleidelijk, echter niet schokkend. Gerrit Peereboom speelde tegen Gerard Beerepoot, het heeft ergens een leuke woordspeling, dat vind ik tenminste, 1 van mijn sommige prettige afwijkingen, ik loop ermee u niet! Gerrit had dermate last van onder andere de kou, dat mag als je onze team Nestor bent! Echter zijn strijdlust, blijft een voorbeeld voor menig jonge speler! De hier en daar wat handigere Gerard Beerepoot won.

Ik sluit af met mijn partij tegen Jos Vlaar die ondertussen 125 ratingpunten meer heeft als ik! Ik ken Jos van Dieren en via zijn kruidenierswerk langs de weg en hij hadt het niet makkelijk gehad vertelde hij toen we onze partij gespeeld hadden, Jos is net als ik en velen van u allen een doorzetter.

Hun derde gelijke spel, wij hebben alle uitslagvormen al gehaald, Joris 3 uit 3! en gelukkig sta ik nu ook op het uitslagen formulier! In Februari gaan we weer verder, met Theo erbij, alles staat nog dicht bij elkaar, je weet nooit wat er nog te halen is! Prettige feestdagen, een fijne jaarwisseling en daarna Tata gewenst.

Ronald Kamps

One Comment

  1. Ruud Niewenhuis
    Ruud Niewenhuis 28 december 2023 at 17:46

    Mooi verslag met dito partijen Ronald!

Leave A Comment