greatron12003

Eerste overwinning voor waagtoren 5, tegen jeugdig Purmerends team 5 – 3

Veel rumoer daags voor dat deze wedstrijd van start ging, meerdere ziekmeldingen en dan wil je spelers vinden , in onze toch niet kleine vereniging! Op het laatst gelukkig wat humor voor we naar Purmerend reden, want Ton Fasel zou meedoen! De grapjas! Hij ging natuurlijk mee met het tweede! Daar hoort hij ook thuis! Een andere geweldige speler Guido Florijn, kreeg ik ook nog aangeboden door Martin Rep!  Guido was er helaas niet! Bijna misten wij Leonard Haakman en dat zou een dure mis geweest zijn zo zou blijken! Leonard open spoorbomen en brug scheurede als een volmaakte wielrenner, nog net op tijd de van Maerlaantstraat in (zucht) Joris en ik stapten blij in de auto , verwittigden de geweldige Peter van Diepen (Veel gedaan met o.a ook andere leden om nog een speler te vinden) en wij togen naar gebouw de Where aan de Triton 73 1443 BM in Purmerend en ik ken het ondertussen uit mijn hoofd het adres. Als eerste waren wij in Purmerend, wij togen na wat schakers herkend te hebben naar 1 hoog in de where, wij kwamen binnen en daar waren ze al druk bezig, de 12 tot 15 jarigen, dus hoezo geen jeugdleider dit weekend, ik was meteen weer als een vis in het water, zo voelde het! De jeugdleider had meegedaan bij de veteranen en natuurlijk moest ik 1 speler teleurstellen van het jonge Purmerend, ik had door zieken niet de benodigde speler! De jeugdleider, vroeg aan mij watditpensatie, want zijn bord 1 speler had zich er dermate op verheugd om te spelen en ik ben blij met jeugdigen, het mocht van mij, de sterke bord 1 speler trad aan tegen Albert Boekema

Ik speelde tegen  Thiam Steyn een 15 jarige, Steyn is diabeet, had een apparaat met een piep er in! Wij hadden Yvonne met gehoorbescherming tegen hinderlijke geluiden, het werd allemaal keurig gemeld , de wedstrijd nam een aanvang. Thiam speelde de Londen, ik ken denk ik 3 openingszetten in de Londen, ging voor mijn gevoel op zet 4 in de Londen al gedeeltelijk in de fout en het was ook nog eens een keer aan bord 4. Echter volgens mij, met alle respect, Thiam deed enorm zijn best, had heerlijke ondeugende zetten, goede zetten ook toen hij al heel slecht stond, ik heb hem erom geprezen tijdens de analyse. Ik won, 3 overwinningen in 1 week, voegde karel mij later in de middag toe! Soms lukt dat nog Karel!

Peter Duijs had ondertussen al lang hun bord 2 verschalkt, ja doe maar eens iets tegen Peter zijn spel, voor een jeugdige, was het nu nog wat teveel Timofii ook jij komt er wel!

Joris speelde tegen Barrie Romijn, een flinke 15/16 jarige, een lekkere bluffer ook, spelers van het eerste ik waarschuw jullie alvast in een aantal jaren kom je hem tegen, het was zeker niet verkeerd wat ik zag in de analyseruimte, Joris werd met zijn egelsysteem hard opgebracht

In de zaal, daarvoor eigenlijk al! bijna gelijk met mijzelf won Yvonne van Nico Klerx een compliment aan Yvonne, haar trainer in de prive kring en aan Jos Vlaming met velen zit Yvonne elke week ook trouw bij de training. Yvonne in februari gaan we weer verder.

Ook Karel nu met zwart spelend, speelde keurig tegen Jesper Gronert van 12??  Won lekker soepel, dus de man minder die we mee hadden?! of vrouw, want we misten Rosa ook! Het heeft nog geen eens 2 uur geduurd! Toen stonden we al met 4 -2 voor.

De dappere en weer keurig spelende Albert Boekema, speelde dus tegen Tymen van der Meer hun sterkste en het was allemaal erg sterk, wat we te zien kregen in de analyse ruimte! Ook Tymen is in potentie, in de goede zin van het woord! Een sterke Purmerender in een aantal jaren! Albert is het volledig met mij eens, zo goed ken ik hem al.

Aan bord 3, dus racend Leonard, ondertussen heerlijk uitgerust goed de tijd tot 1 minuut voor bijna 20 zetten laten lopen! het is maar goed dat ze mijn hart zo goed opgeknapt hebben! Ik val bijna nergens meer van om Mirjam Rijs, met nog een sterkere broer die al in Purmerend 2 speelt 16/17 jaar en Mirjam ook die leeftijd. Ze verweerde zich goed tegen Leonard! Maar die is al vaker aan de andere kant van de wereld geweest en ook op het schaakbord! Leonard won een loper en ook Leonard doet moeiteloos stap 5, het mat met toegang zag hij ook.

5 -3 hoe trots mag ik als teamleider zijn?! enorm trots! Ook voor jullie fijne feestdagen , alvast een gezond 2024 met al jullie geliefden, ik wil jullie allemaal weer gezond zien in februari.

Ronald Kamps

Leave A Comment