TF

Ondertussen bij de jeugd…..

By Published On: 13 oktober 2023Categorieën: Bestuurszaken, Jeugd, MededelingenViews: 3180 Reacties on Ondertussen bij de jeugd…..

De weken voor en na de ALV ben ik geregeld aangesproken door clubleden die nogal waren geschrokken door het jeugdverslag 2022-2023. Gelukkig lijken er nu zoveel positieve ontwikkelingen te melden dat ik jullie deze update niet kan onthouden:

  • Het aantal jeugdleden kruipt weer richting de 60 kinderen! Hopelijk blijven ze allemaal enthousiast en hebben we de Corona-dip blijvend overwonnen. Hierbij zien we ook een toename van kinderen die doorstromen naar Stap 3 en Stap 4, dus hopelijk houden we die lijn naar de hogere stappen ook vast!
  • Naar aanleiding van de noodkreet tijdens de ALV heeft Michaël van Liempt (na een Corona-pauze) besloten weer actief les te gaan geven. Bovendien hebben maar liefst 4 clubleden besloten om toe te treden tot het trainersgilde! Nico Mak, Jan van Gijsen, Peter Kalisvaart en Koos de Graaf zijn in het gat gesprongen en lijken zo enthousiast dat een aantal van hen (naast Rob Freer) direct de Schaaktrainers-cursus is gaan volgen!
  • Voor de interne jeugdcompetitie zijn de eerste stappen gezet om over te gaan naar 0-0-0. Dit heeft als primaire doel om mijn opvolger een stukje automatisering uit handen te nemen (het wekelijks vanuit Rokade met ftp in de weer gaan om de website te voorzien van de laatste uitslagen / ranglijst). Sinds september dit seizoen, zijn we al overgestapt op Het Alkmaarse Systeem zoals uitgedacht door Bert Buitink. Peter van Diepen heeft de handschoen opgepakt en wil er graag voor zorgen dat 0-0-0 de jeugdcompetitie (die op een aantal punten wel essentieel anders werkt dan de seniorencompetitie) kan faciliteren! Vol verwachting klopt mijn hart!
  • Qua toernooibezoek hadden Ruud Niewenhuis en Sander Jagersma vorig jaar al enkele initiatieven ontplooid. Afgelopen maand is gebleken dat hier een prachtig initiatief bij komt! Simon Greve van SC Bergen heeft de samenwerking gezocht om iets van de oude Winterkoningtraditie in ere te herstellen. Hierbij zal eind 2023, na jaren afwezigheid, weer een Grand-Prix Alkmaar (samen met SC Bergen en o.a. Opening ’64 en Schaakmat) worden georganiseerd. Mooi, mooi mooi! Hou de schaakkalenders in de gaten, zou ik zeggen!
  • Tenslotte nog een kleine update v.w.b. mijn opvolging als jeugdleider aan het einde van dit seizoen. Hierover zijn we in een vergevorderd stadium met een kandidaat die zeker in staat zal zijn om de jeugdafdeling tot welhaast oneindige hoogtes te stuwen! Ik zou het in ieder geval geweldig vinden als hij definitief ja zegt, zodat ik met vertrouwen het stokje over kan geven. Hopelijk kunnen we binnenkort zijn naam hier onthullen.

Laat de herfst maar komen en de regen maar op ons neerdalen. Ons doet het even helemaal niets, want bij de jeugdafdeling van De Waagtoren schijnt de zon!

Leave A Comment