Peter van Diepen

19 november Pilaren schaaktoernooi 2023


Het is haast niet bij te houden hoeveel schaaktoernooien de Waagtoren organiseert. Maar zonder overdrijving is het Pilaren schaaktoernooi het leukste en waarschijnlijk meest exclusieve toernooi. Het begon allemaal ergens in de jaren 80 van de vorige eeuw toen Gerard Brouwers en Karin de Pilaren nog niet hadden overgenomen, V.V.V al 80 jaar bestond, 0-0-0 al 10 jaar en de Waagtoren nog niet was opgericht. Op zondagmiddag 7 ronden rapid met kroegschakers en clubschakers. Gewoon met bier en muziek. Gerard nam die traditie over en organiseert nog steeds jaarlijks (ongeveer) dit oergezellige toernooi.

Zondag 19 november is het weer zover. Je kunt je voor dit unieke toernooi uitsluitend inschrijven aan de bar in de Pilaren. Schrijf je vooraf in en doe het snel, want maximaal 28 schakers kunnen meedoen. Het kost 10 euro voor 7 ronden rapid met een Zwitserse indeling en een warme maaltijd na ronde 5. Bovendien verzorgt Gerard prijzen! Inloop is vanaf 13:00 en we beginnen om 13:30.

Leave A Comment