Peter van Diepen

Wat ging er mis met Waagtoren 4?

Nadat Waagtoren 4 twee keer won met 7½ – ½ en twee keer met 5½ – 2½ en een keer gelijk speelde met 4 – 4 stonden we duidelijk bovenaan in KNSB klasse 6C. En we staan nog steeds bovenaan na de wedstrijd tegen Magnus Anna Paulowna 3. Maar wij spelen nog maar een wedstrijd en onze concurrenten Magnus Anna Paulowna 3 en Combiteam KL 2 spelen nog twee wedstrijden. Gelukkig moeten ze nog tegen elkaar.

Aan de voorbereiding lag het niet. De hogere teams hadden geen invallers uit Waagtoren 4 nodig en alle vaste spelers deden mee. Het ging mis tijdens de wedstrijd. Peter Duijs stond goed, maar maakte een foutje en moest als eerste opgeven. Nico Mak scoorde gelukkig niet lang daarna een vol punt. Dit was zijn derde winst op rij voor de Waagtoren 4!

Bij Theo Bakker zag ik dat hij in hevige tijdnood was, maar ook hij won zijn partij. (En hetzelfde deed hij paar dagen later weer in de wedstrijd Waagtoren n3 – Oppositie n!)

Daarna begon de ellende. Achtereenvolgens verloren Dick Bouma, Albert van der Meiden, Peter van Diepen en Gerrit Lemmen. Alleen Rosa Leek scoorde nog een halfje. Zo werd de eindstand van Waagtoren 4 – Magnus Paulowna 3 2½ – 5½.

Wat er precies mis ging bij de anderen weet ik niet, maar bij mij was het in ieder geval afschuwelijk slecht. Omstreeks zet 30 was mijn tegenstander in hevige tijdnood, had ik 2 pionnen meer en zou ik het rustig af moet maken.

Leave A Comment