Peter van Diepen

Waagtoren v1 blijft winnen

Santpoort v was bang voor Waagtoren v1. Ze hadden thuis in Velserbroek verloren. Daarom had teamleider Rob Buschman zichzelf niet opgesteld en had hij Wim Dijkman met een hogere KNSB-rating op bord 1 gezet. Aan onze kant had teamleider Ronald Kamps zichzelf juist op een hoger bord gezet.

Theo de Bruijn scoorde onze eerste halfje. Daarna deed Gerrit Peereboom hetzelfde. Ronald Kamps kreeg een leuke een stelling op het bord. Hij stond zelfs iets beter. Stockfish vond een paar verbeteringen. Helaas maakte Ronald een foutje waardoor hij de kwaliteit verloor. Zijn tegenstander vond blijkbaar de stelling nog steeds eng, want hij bood remise aan.

De stand was dus nog steeds gelijk en alleen Peter van Diepen op bord 1 speelde nog. En ook zijn tegenstander had al een keer remise aangeboden.
Objectief gezien had ik helemaal niets, maar ik dacht: als ik de torens afruil kan ik zonder gevaar doorspelen.

Zo werd de eindstand Waagtoren v1 – Santpoort v 2½ – 1½.

Leave A Comment