Ruud Niewenhuis

Waagtoren wint 1e ronde op Texel (het eerste schaap is op het droge)

Waagtoren 2 NHSB moest spelen tegen En Passant, 6 spelers op Texel en 2 in Heerhugowaard, Warner de Weerd en Serkan Milli speelden tegen onze Tycho Bakker en Max Hooijmans.

Er was veel gedoe afgelopen zaterdag rondom de reis naar Texel: Eén van de twee veerboten was stuk dus ging er maar één per uur vanaf Den Helder. Ik hoorde het op het nieuws vrijdagavond, maar ik ervaarde eerder ook de file op de Steve Bikoweg/n9 om 14 uur. Dus hoe zou dat zaterdagochtend gaan? Onze captain Willem had het stuur stevig in handen ondanks 3 bange schapen die mekkerden dat we toch eerder moesten vertrekken en een noodplan moesten hebben. Wij (Alex, Rob en ik) dachten aan lunchpakketten, zwemvesten en noodsignalen, Willem en Martin bleven de ijskonijnen: “worst-case scenario” is dat we in file komen, en dan met de trein of lopend naar het veer gaan. 11.45 u kwam de eerste auto met Martin en 2 personen, en parkeerden hem daar. 12 u kwam Willem met zijn ruime VW Passant waar we allen in konden, hoewel… Martin ging (als een mak schaap) in de achterklep. Het was nog even zweten of we de boot op konden, maar gelukkig werkte het masterplan van captain Willem.

De eerste uitslagen kwamen uit Heerhugowaard. Tycho speelde normaal tot de 22e zet, maar de lange rokade was tegen de storm in. Hij had beter de koning via f1 en g2 weg kunnen spelen, want de h-toren had reeds een aanvalslijn.
23.Th8+ was een blunder waarna Warner kon profiteren en het rap afmaakte. 23.Th7 was waar Tycho over nadacht, die was niet zo slecht, echter na Lg7 moet de toren weer terug naar bv h4.

We stonden redelijk snel 2-0 achter, want ook Max verloor van Serkan.

Ik was vroeg klaar, was op de 11e zet bezig een toren te winnen, het paard werd nooit gevangen, sterker nog mijn b pion stond op punt van promotie tot dame en zwart gaf eindelijk op.

Ook hier werkte zijn masterplan. Willem Meyles speelde naar mijn smaak een mooie spectaculaire partij. Het leek allemaal heel precair maar Willem zag het allemaal beter en bracht zijn tegenstander in 25 zetten op.

Ook de andere partijen zijn zeer de moeite waard.

Leonard’s tegenstander wist niet van opgeven, na een vreemd paardoffer op g6 ging het verder met foutjes e4 ipv g4, daarna wel g4 en toen was het slecht. Ik weet nu waarom Leonard dit keer niet in tijdnood kwam…fijne overwinning!

Dan onze Alex, speelde een scherpe Benoni tegen Jaap, ik meen voorzitter en een gevaarlijke speler aldus een gefocuste Alex die in de ochtend een 2400 speler mooi mat zette, online. Oordeelt u zelf maar.

Aldus, samen met een goede winst van Martin en een ongelukkig verlies van Rob die een tijdlang in de verdediging was gedrukt, een mooie 5-3 overwinning voor de Waagtoren 2 NHSB!

Leave A Comment