Diversen

By Published On: 9 april 2022Categorieën: Aankondigingen, Bestuurszaken, Oproepen, Training0 Reacties

Na een zeer succesvol verlopen ASK  ( nog nooit deden zoveel spelers mee en de organisatie was zeer goed verzorgd. Chapeau!) gaan we weer verder met wat meer alledaagse schaakactiviteiten.

Ik wil graag uw aandacht vragen voor de volgende punten: wij kregen het idee toegespeeld om ieder jaar vast te leggen welke spelers er in die jaargang in welk team speelden. Hier ligt een fraaie taak voor de teamleiders om hun spelers op de gevoelige plaat (okay, digitaal mag ook) vast te leggen en naar ons op te sturen. Het seizoen duurt niet lang meer dus wees er snel bij. Staan er geen wedstrijden meer op het programma( voor N3 is dat het geval bijvoorbeeld) dan wordt het lastig maar wie weet vinden inventieve teamleiders een oplossing. Tevens willen wij vragen om er zorg voor te dragen dat er bij externe wedstrijden iemand van het team op tijd aanwezig is om de boel klaar te zetten. Dat kan de teamleider zijn maar natuurlijk ook eender iemand van het team. Als er dan ook nog aandacht is voor een verslag achteraf om de verrichtingen van het team te verslaan zou het helemaal prachtig zijn. Dus klim in die pen want de site kan heel goed meer kopij gebruiken. Gelukkig hebben we een aantal leden die zeer begaafd met het toetsenbord overweg kunnen maar ieders bijdrage zien wij van harte tegemoet.

Iets anders: U heeft kunnen lezen dat Michaël, onze externe wedstrijdleider, zich teruggetrokken heeft. Wij gaan natuurlijk op zoek naar een vervanger en zullen daarvoor mensen benaderen. Heeft u belangstelling? laat het ons weten! Een schaakclub als de onze kan niet zonder vrijwilligers en ieder die een steentje bij wil dragen is welkom.

Vanaf aankomende dinsdag 12 april starten we weer met training/les voor senioren. Trouwens, iedereen is welkom. We mogen ons verheugen in de aanwas van best wel aardig wat nieuwe leden en vooral zij hebben- zo lieten enkelen van hen weten- wel behoefte aan wat meer kennis over het schaakspel. Ondergetekende zal les geven van 19.15 tot 19.45 met mogelijkheid tot een beetje uitloop voordat de eigenlijke clubavond begint om 20.00u. Aan de hand van partij(fragmenten) komen er allerlei facetten van het schaakspel aan de orde. Gaandeweg de lesavonden kunnen deelnemers ook laten weten welke aspecten (opening? middenspel/ eindspel? ) zij graag behandeld zien worden. Indien mogelijk zal ik daar dan aandacht aan besteden. Dus graag tot dinsdag 19.15u

met vriendelijke groet, Jos Vlaming

 

Leave A Comment