Wedstrijden wederom uitgesteld..

By Published On: 3 december 2021Categorieën: Extern, Mededelingen0 Reacties

Beste leden,

Zoals sommigen al gehoord of gelezen hebben zal de KNSB competitieronde van 18 december verplaatst worden naar 21 mei 2022. Gezien het feit dat we slechts tot 17.00u hadden kunnen spelen had de wedstrijd vervroegd moeten worden én, nog belangrijker, onder de huidige teams zouden veel teams niet willen spelen. Zodoende besloot de KNSB alle wedstrijden uit te stellen.

De hoge besmettingscijfers speelden ons vorige week ook parten. De tegenstanders van zowel het eerste als het tweede wilden niet spelen (een mogelijkheid die ook geboden werd door de KNSB) waardoor die wedstrijden uitgesteld zijn tot waarschijnlijk 11 juni. Het derde en vierde speelden overigens wel.

Bovendien besloten we na ampel beraad ook het Niet-Zo-Heel-Snelschaaktoernooi af te melden. Daarvan hopen we het wel in te halen als de omstandigheden weer gunstiger zijn.

Er is geopperd de interne competitie voort te zetten op een zaterdag, overdag. Daarvan zien wij af.

Een belangrijke reden voor de maatregelen is het aantal contactmomenten te verminderen. Door de competitie op een ander tijdstip alsnog te spelen zouden we voorbij schieten aan dat doel. Bovendien zullen ongetwijfeld een aantal mensen niet kunnen of willen spelen op zaterdag wat de interne dan danig zou vertroebelen.

Dat de NHSB wedstrijden die allen ’s avonds gespeeld worden zijn uitgesteld spreekt voor zich.

Zo gaan we toch weer een schaakloze periode tegemoet en zullen we elkaar pas in de loop van volgend jaar weer daadwerkelijk achter het bord treffen. Jammer maar helaas.

En ik zeg schaakloos maar op internet valt nog van alles te volgen. Het Wereldkampioenschap. Het Nederlands Kampioenschap. Ook op dinsdag spelen we weer via internet met elkaar op Lichess. Zie daarvoor de site waar Ton steeds trouw de link naar het toernooitje zet.

Ik wens u allen succes de komende periode. Hopelijk zien we elkaar weer in goede gezondheid zodra dat weer mogelijk is.

Met vriendelijke groet, Jos Vlaming

Leave A Comment