Martin Rep

Online schaken

By Published On: 21 maart 2020Categorieën: Aankondigingen, Overige ToernooienViews: 2411 Reactie on Online schaken

Afgelopen dinsdagavond hebben we onze eerste virtuele clubavond gehouden met een online-toernooi via Lichess. Er deden meer dan 30 (senior-)leden mee dus we hebben het gevoel dat we hiermee in een behoefte hebben voorzien. Het was ook erg wennen, het bord is anders, de volgorde is anders (in de Arena-systematiek word je direct weer ingedeeld tegen een beschikbare tegenstander) en zo zijn we allemaal onze eigen uitdagingen tegen gekomen.

Omdat het leuk is om in deze tijd toch binding en contact te houden willen we voorlopig doorgaan op de dinsdagavond met een toernooi via Lichess. Daarom worden jullie van harte uitgenodigd om dinsdagavond iets voor 20 uur wederom in te loggen op ons (dan zichtbare) toernooi. We spelen nu van 20.00 uur tot 22.00 uur. En, hoewel we begrijpen dat dit voor veel van onze jeugdleden te laat wordt, bij deze de oproep aan onze (oudere) jeugdleden om ook mee te doen.

Voor degenen die afgelopen dinsdag hebben gemist: Via de lichess.org site maken we een toernooi aan voor onze leden (maar gasten zijn ook welkom) en spelen we, vanuit huis, partijen van 10 minuten bedenktijd per persoon per partij. Zodra je partij afgelopen is en je terugkeert naar het toernooi word je ingedeeld voor een nieuwe partij. We hopen op veel enthousiasme bij onze leden en zo treffen we elkaar toch op de dinsdagavond!

Hoe kun je meedoen? Dat is heel eenvoudig. Ga via deze link naar de site (https://lichess.org/tournament), maak een account aan (duurt een paar minuten) en schrijf je dinsdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur in voor ons toernooi op dinsdagavond om klokslag 20.00 uur. Onze toernooinaam is Waagtoren Toernooi, het wachtwoord is Waagtoren Open. Er is nog één ding anders dan gebruikelijk, je mag zelf koffie, thee of iets anders regelen. Als je je hebt ingeschreven dan speel je 2 uur lang tegen clubgenoten of een enkele gast.

We hopen jullie allemaal weer achter de computer te treffen dinsdagavond!

One Comment

Leave A Comment