Peter van Diepen

Waagtoren n4j verliest nipt van HWP Haarlem n3

Vrijdag 6 maart speelden we tegen HWP Haarlem n3 een van de sterkste teams in NHSB Klasse 2C HWP Haarlem n3. De wedstrijd begon hoopgevend met weer een degelijke remise van Marit de Boer en daarna de volgende klapper van Chaim Bookelman op bord 1!


Helaas kreeg de overwinning van Chaim geen vervolg. Peter van Diepen stond na 10 zetten al slecht en moest na 33 zetten opgeven. Luuk van Steenoven en Max Hooijmans maakten remise. De stand was 2,5 – 2,5.

Helaas stond invaller Tycho Bakker een pion achter in een eindspel met dames en torens. En Milan de Boer kreeg een enge koningsaanval over zich heen. Milan had op een gegeven moment nog maar een paar minuten en zijn tegenstander 20 minuten. Met 37 seconden op zijn klok offerde Milan koelbloedig een kwaliteit en zo maakte hij remise. Tycho kwam uiteindelijk in een toreneindspel met 2 pionnen voor zijn tegenstander en moest opgeven.

Max Bookelman was ondertussen in hevige tijdnood geraakt in een hele moeilijke stelling. Misschien kreeg hij kansen en/of zijn tegenstander maakte fouten. Maar opeens deed Max een merkwaardige paardsprong. Een illegale zet. Toen kreeg zijn tegenstander 2 minuten extra tijd, zodat hij remise kon houden. Max was kwaad op zichzelf. Maar het was niet anders. De eindstand was 3,5 – 4,5 voor HWP Haarlem n3.

Leave A Comment