rob freer

Het ASK: een korte terugblik

By Published On: 8 maart 2020Categorieën: ASK, VerslagenViews: 2260 Reacties on Het ASK: een korte terugblik

Vorig weekend is het “Tapijtgigant Open Alkmaars Schaakkampioenschap”, kortweg beter bekend als het ASK, gespeeld.

Het ASK leed nog niet onder het virus maar had wel veel concurrentie: het 4e en tevens laatste kwalificatietoernooi voor de A, B en C-meisjes; competitiewedstrijd in Duitsland; een 2 tal snelschaaktoernooien en last but not least: het Noteboomtoernooi. Een mogelijk andere oorzaak van het verminderde aantal deelnemers is het feit dat het ASK verkast is van Grandcafe “het Gulden Vlies” naar ons nieuwe speellocatie: Wijkcentrum Overdie. Misschien jammer, maar tegelijk een verademing qua ruimte en met een prima bar en zelfs aangepaste menukaart.

Met Yong Hoon de Rover kreeg het toernooi een sterke winnaar (5 uit 6) voor Rick Lahaye (4,5 uit 6). De B-groep werd een prooi voor Jeroen Bollaard met eveneens 5 uit 6. Een jeugdlid van de Waagtoren, Tycho Bakker, liet zien een snelle leerling te zijn en won de C-groep. Ook hij scoorde 5 uit 6. Tenslotte werd de D-groep gewonnen door Johan Krul. Voor hem was 4,5 uit 6 voldoende.

Sandra Keetman en Rob Freer leidden het toernooi. Zij hadden voor alle deelnemers een kolossale schaal snoep klaar staan voor de broodnodige suikers, waar gretig gebruik van werd gemaakt. Arbiter was Jan Poland. Hij sloeg aan het begin van elke ronde op de gong…

Is dat de goden niet verzoeken?

 

Voor alle uitslagen, standen en partijen verwijs ik u graag naar de website.

 

Leave A Comment