greatron12003

Waagtoren N6 jeugd , nipt onderuit 2,5 – 3,5 tegen sterk Purmerend N2

Een nieuw seizoen, er allemaal weer ontzettend veel zin in!

Tycho, heel veel rating punten gewonnen ,(was iets van 1300, nu 1642) aan bord 1! (Nog lang niet klaar er mee, rating punten winnen.), hij trof Serkan Milli (1593 elo0, die zich de hele dag voorbereid had op ondergetekende. Ik hield Serkan voor, dat degene die nu tegen hem zat, in ieder geval mijn kaliber is! Tycho, moest erg wennen aan de nieuwe status van bord 1 speler. Of Serkan iets had, aan zijn voorbereiding op mij? Hij hield Tycho goed onder druk! Wist uiteindelijk via een fraaie, moeilijke penning, te innen op de zevende, achtste rij! Jammer Tycho, we spelen er nog heel wat. Een wat anders gewenste vuurdoop, maar ik ken je, de halve en hele punten gaan komen dit seizoen .

Ik zelf speelde tegen Wim Dekker 1673 elo, met mijn ondertussen schrale 1513, een hele opgave! 2 jaar terug, vocht ik met Wim bij TATA, ik liep mij helemaal stuk, op zijn degelijke schaak stijl. ik had een andere opening in het hoofd, maar had ik juist hier niet mee, verloren van Wim?! ik koos, voor het mij bekende e4, waar ik volgens de hele club, om in het gezellige cynisme te blijven. Helemaal niets van weet! Een Siciliaan, na 3 of 4 zetten, had ik nog net de tijd, om te hergroeperen. Ik opende een aan aanval, o zijn FVT.s (Frank van Tellingen), met in elk geval h4 er in, het grote kwaliteitsverschil tussen Frank en ondergetekende is. Dat uw overlijdens polis bijna afgelopen is, als hij dat kan spelen.

Ik kwam redelijk ver, toch vervakte alles, elke stelling, kan en moet je door spelen, ik ben ondertussen van het moeten af! Ik keek naar Tycho, rechts van mij, ( hmmm niet bijzonder?, maar het is wel Tycho, je weet maar nooit?!), links van mij Sander Meijer, tegen Sandro Gaeta, iets ouder als Sander denk ik, veel scheelt het niet! Sander probeerde lang een ongelijk loper eindspel, tegen beter weten in, te winnen, kwam, toen ik zelf al lang de vrede met Wim Dekker had getekend. naar mij toe, van remise , Ronald, ik kon er niets anders op zeggen, er zat niets anders in!

Aan bord 4 kanjer Klaas Silver!! Net als ik! In mijn geval wat anders, debutant (Ik in mijn jeugdteam), Klaas was helemaal to the point, altijd natuurlijk! Zijn partij verdient een gedicht, wat hij zelf mag verzinnen?! Klaas won van Ton van Diepen, (geen familie van, berisp mij, als ik er naast zit!)), Klaas wist de zwarte koning wel praktisch op ondekbaar mat te krijgen, Ton liet het zich niet meer bewijzen! Klaas keurig!

Aan bord 5 Julian de Boer! O mensen een vakantie periode, is niet goed voor een teamleider! Wie had ik ook alweer in mijn team?! Ik had Julian vast ergens in Oeganda gelaten! Ik had zeker ik meen dat zelf, de attractiefste speler uit mijn team van vorig jaar, persoonlijk terug gehaald! Julian houdt er erg van om wat verder te kijken, als de vastgelegen schaak wetten voor schrijven. Een raar tropisch insect, had dat gelukkig allemaal niet bedorven! Een kwaliteits offer?! Waarbij menigeen dacht, vrouwen en kinderen eerst! Heerlijk als je van zo iets geen last hebt! Kaap Hoorn werd in deze partij menig keer voorbij gevaren. Julian won zelfs, de geïnvesteerde kwaliteit terug, maar meer als remise zat er niet in!

Bord 6 Merijn! dank je Merijn, dat je op stel en sprong, plaats maakte van bord 5, naar 6.  Getuigd van een inzicht??? In teambelang, wat iemand daar ook van moet vinden?! Ik was er blij om! Om andere dingen weer niet! Van je partij, heb ik helaas niets mee gekregen! Dat moet een volgende keer beter van mijn kant! Spelende teamleiders! Die zouden er in alles moeten kunnen staan! Merijn jammerlijk verloren, komt vast dit seizoen ergens goed!

Jongens, afwezige Rosa, met reden:: 22 november treden wij aan, in Enkhuizen! Merijn, mag 1 keer buiten mijn ruime selectie blijven. Zelfs Dick Advokaat is vast jaloers op mij! Ook een andere held van de avond, de vrijwillig terug getreden Jonathan Venema, ik ga plekken voor jou inruimen Jonathan, al moet ik er zelf 1 of 2 keer uit! ik vind het jullie externe competitie! Ik heb er daar meer dan voldoende van gespeeld, in denk ik 44 jaar extern schaken!

Jongens Rosa en ouders tot 22 november, ik deed dt weer graag voor jullie! il 1 van jullie een leuk verslag schrijven altijd goed!

Ronald

Leave A Comment