rob

Het Kroegloperstoernooi Alkmaar

By Published On: 10 juli 2019Categorieën: Alkmaars KLT, Club van 4000, VerslagenViews: 11580 Reacties on Het Kroegloperstoernooi Alkmaar

Op zondag 7 juli vond alweer de 3e editie plaats van het Alkmaarse Kroegloperstoernooi. Wederom georganiseerd door schaakvereniging De Waagtoren en gesponsord door Nico Mak van de Tapijtgigant en de Club 4000.

Met maar liefst 50 schaakkoppels aan de start, een mooi weer voorspelling, en de WK dames waar heel Nederland naar uitkeek, beloofde dit al een zeer geslaagde editie te worden. En dat werd het ook ! En met een iets aangepast versneld speeltempo tot 15 min. p.p. werd er ook rekening gehouden met het WK damesvoetbal dat natuurlijk  in de kroegen te volgen was vanaf 17:00 uur.  Maar goed, tot die tijd werd er dus enthousiast geschaakt, en het was ook weer  mooi om te zien dat er veel gelegenheidskoppels waren die er gewoon een hele gezellige en leuke schaakdag van maakten.

In de top van het klassement stelden de favorieten niet teleur en werd pas na harde strijd de eindstand bepaald, met uiteindelijk als winnend koppel Hing Ting Lai en Tobias Kabos.

Op de tweede plaats eindigde het koppel Daan Zult en Myhkailo Dorokhin, waarbij ik zelf costateerde dat hun bierconsumptie net zo hard ging als hun puntentotaal.

Op de derde plaats eindigde Bob Stolp en Luc Janssen die een voortreffelijk toernooi speelden, want als 11e geplaatst koppel verwacht je toch niet meteen bij de eerste drie te eindigen.

Daarnaast waren er nog ratingprijzen voor de koppels Leo en Luuk van Steenhoven, de dames Rosa Leek en Marit de Boer en het koppel Ert Hollander en Barry Bleekemolen.

Alle punten per ronde werden overigens keurig doorgegeven via de app Chessreporter en perfect verwerkt door Aafke Vlaming, klasse hoor !

Kortom, iedereen had weer een prachtige schaakdag achter de rug en de organisatie  kijkt alweer uit naar de volgende editie,

Rob Heijink.

 

 

Leave A Comment