Marit

Mijn ervaring van het NJSK 2019

By Published On: 13 mei 2019Categorieën: Jeugd, Verslagen, WK / EK / NK / NHKViews: 11882s Reacties on Mijn ervaring van het NJSK 2019

Na 2 van de 4 kwalificatie rondes te hebben gespeeld en ze allebei te hebben gemist op een kleine kans. Namelijk eentje door een halve punt en zelfs de laatste door een halve weerstandspunt . Tot mijn blijheid kreeg ik een uitnodiging toegestuurd en zie ik natuurlijk weer ja om aan deze fantastische ervaring mee te doen en hierover zou ik graag mijn ervaringen willen delen!

Dag 1
Op dag 1 moesten we om 10.30 tot 11.30 ons aanmelden en kon het NJSK gaan beginnen. Rond 12 uur begon de opening en het maken van de beroemde groepsfoto zoals elk jaar. Na de loting te hebben gedaan voor de groepen waaronder ook de loting voor de plekken bij onze groep.

Ik kreeg plek 8 en werd bij de eerste ronde ingedeeld tegen Nina de Putter spelend met zwart.  Na een wat onhandige zet bij zet 14 verloor ik een pion, na hierna ook nog op zet 24 een stuk weg te geven had ik ook de partij weggegeven hierbij dag 1.

 

Dag 2
Na een goede nachtrust te hebben gehad was ik klaar voor ronde 2!

Hierbij mocht ik tegen Cato de zoeten met wit. Ik spelend met Engels begonnen we de partij. In het begin was het een rustige partij allebei nog veel mogelijkheden. Uiteindelijk bij zet 21 won ik een kwaliteit met me loper, waarna we de partij doorgingen met wit een kwaliteit meer. Bij zet 39 met Tf3 had natuurlijk gewoon Te1 moeten zijn (zie diagram) , helaas zag ik dit te laat.Na een kwaliteit terug te hebben verloren en als laatste een gemiste winstkans besloten we remise te doen.

Dag 3
Na nog maar 0.5 punt te hebben bij ronde 3 moest ik spelen tegen Sara Martinez. Ik kwam goed voorbereid in de partij terecht en merkte meteen verschil. Op zet 6 koos ik ervoor de dames af te ruilen voor rust. Na hierna spijt van te krijgen doordat twee hele sterke lopers had was het wat lastig. Na uiteindelijk me stelling te hebben verbeterd kwam ik in een gewonnen stelling terecht en won zo ook de partij. Me eerste overwinnen van het toernooi.

Dag 4
Dag 4 de tijd vliegt alweer voorbij. Vandaag mocht ik het opnemen tegen Laura Tiggelman. Spelend met wit begon ik de partij al snel kwamen we met tegengestelde rokades in het spel. Laura kwam al vrij snel met een koningsaanval naar voren, maar gelukkig wist ik die af te ketsen. Toen ik hierna met een aanval kwam wist ik wat pionnetjes te winnen en hiermee kwam ik in het eindspel 2 pionnen voor te staan wat de partij won.

Dag 5
Ronde 5 tegen Marieke van Essen. Marieke had niet zo’n lekker NJSK en gaf al snel haar lopen weg door een dubbele aanval. Hierna was het nog even een gedoe om het eindspel ook daadwerkelijk te winnen. In het eindspel had ik de moeilijke variant genomen om te winnen, maar won uiteindelijk wel de partij.

Dag 6
Voordat ik aan ronde 6 begon stond ik 2e geplaatst achter Cato leidend met 5 punten. Wetende dat als ik deze partij won ik eventueel nog een kans zou kunnen maken met mijn 3,5 punt. Bij de 6e ronde moest ik spelen tegen Marrit Adema. We liepen de partij aardig gelijk op totdat zij kwam voor te staan en een vrij pion wist te creëren en Totdat Marrit een kwaliteit weg gaf dit was helaas van korte duur doordat ik even later me paard weggaf en ik de partij maar op gaf hier baalde ik erg van. En doordat Cato won waren de kansen voorbij.

Dag 7
De laatste dag van het NJSK in Assen is alweer aangebroken. Nog steeds staande op 3.5 punt was dit de beslissende partij tegen Kiri Arnold. Ik kwam doordat ik erg vermoed was door de lange dagen en vermoeiende partijen een pion achter te staan en me stelling werd er ook niet beter op. Op een gegeven moment bij zet 37 gaf ik een paard weg en ik wist hierbij dat ik veel meer weg gaf dan alleen een paard. Ik gaf me podiumplek weg en hier baalde ik het meest van ik had hard gestreden het toernooi alleen was niet tevreden met me laatste twee rondes.

 

Overall mag ik trots zijn met mijn NJSK als je kijkt naar dat ik als laatste was geplaatste en uiteindelijk op plaats 4 ben geëindigd. Ik ben weer zeker een fantastische ervaring rijker, maar ook heb ik heel veel geleerd hierdoor. Het was een mooie 3e jaar in Assen en volgend jaar gaan we er weer voor in hopelijk weer zo’n mooie locatie.

Al mijn partijen zijn te vinden op: http://view.livechesscloud.com/9a06db5b-dea9-4019-93b2-50b9335060cd
En dit is de site van het NJSK zelf: https://njsk.nl/

2 Comments

  1. TF
    TF 13 mei 2019 at 11:50

    Een prima toernooi Marit! En natuurlijk een toffe ervaring!

  2. alexalbrecht
    alexalbrecht 13 mei 2019 at 16:40

    Goed gedaan Marit en een mooi verslag !

Leave A Comment