TF

Kampioenen !

By Published On: 2 december 2018Categorieën: JCC, Jeugd, UitslagenViews: 14764s Reacties on Kampioenen !

Gisteren is het jeugdteam van De Waagtoren eerste geworden in de promotieklasse van de Jeugd Club Competitie. Het team startte deze laatste speeldag op de tweede plaats en was dus afhankelijk van de resultaten van de koploper VAS. Het was aan teamcaptain Rob Freer (die op het laatste moment bereid was gevonden om de jarige John Leek te vervangen) om de ideale opstelling neer te zetten en de jeugdige hoofden koel te houden.

Het Waagtorenteam bestaande uit Kevin, Klaas Jan, Chaim en Max B. (maar op eerdere speeldagen ook Marit, Milan en Daan) maakte het tot de laatste ronde spannend door in de voorlaatste ronde gelijk te spelen tegen de Stormpionnen.  De laatste ronde won De Waagtoren op overtuigende wijze met 3,5-0,5 tegen RSR De Ivoren Toren. Mede dankzij het feit dat de directe concurrenten teveel (bord)puntjes hadden gemorst, kregen onze mannen de eindzege met een paar bordpunten meer in hun schoot geworpen. De volledige uitslagen kunt u hier vinden.

Volgend jaar mag De Waagtoren weer aantreden in de meesterklasse.  Hulde aan het team en de captain(s) !!!

4 Comments

 1. Ruud Niewenhuis
  Ruud Niewenhuis 2 december 2018 at 20:40

  Hulde aan het team en de coaches!

 2. Jan Poland
  Jan Poland 2 december 2018 at 22:28

  Felicitaties aan alle jeugdige schaak enthousiasten en doorgaan zo. Dat biedt perspectief voor de toekomst.

 3. Frank van Tellingen
  Frank van Tellingen 2 december 2018 at 23:14

  Zeker een felicitatie waard. Alleen de tpr’s van onze toppers zijn wel voor verbetering vatbaar.
  Een gedegen analyse en een transparant verslag lijken me derhalve gerechtvaardigde strafmaatregelen.

 4. TF
  TF 5 december 2018 at 16:15

Leave A Comment