TF

Zomertoernooien

By Published On: 19 juni 2018Categorieën: Kopij, OproepenViews: 16671 Reactie on Zomertoernooien

De zomertoernooien komen er aan!

“Het zou toch jammer zijn als de website helemaal stil ligt in de zomermaanden”.
Deze woorden leidden het actiepunt om een oproepje te plaatsen in, dat ik vrijwillig op mijn naam liet bijschrijven bij de laatste bestuursvergadering. Eigenlijk een onzinnig actiepunt, op basis van een misschien nog onzinniger aanname. Het staat namelijk éénieder clublid sinds jaar en dag vrij om een account aan te maken en een bericht te plaatsen (al dan niet met enige hulp van Peter of ondergetekende) op deze site. En dat doet toch iedereen vol enthousiasme uit eigen beweging?

Maar och, ik ben de beroerdste niet. Misschien doet goed voorbeeld, goed volgen? Dus laat ik een oproepje doen. Het is namelijk inderdaad leuk om de verrichtingen van de clubleden bij alle toernooien te volgen. Maar wat te schrijven?

Tot op heden heb ik aan slechts twee evenementen meegedaan. En bij alle twee de evenementen waren de resultaten niet om naar huis te schrijven.

Bij het kroegloperstoernooi in Hoorn speelde ik traditiegetrouw met oud-Waagtorenlid (en overloper naar HHW) Rob Spaans. Het werd ons meest dramatische toernooi ooit. En we konden niet eens de schuld aan het verloop van de dag (lees alcoholconsumptie) geven. Reeds bij ronde 1 moest ik berusten in een remise tegen een meespelende schaakmoeder en toen ik bij de voorlaatste ronde ook nog verloor van een Attaqueer-speler met een geschatte rating van 1100 wist ik zeker dat mijn toekomst echt niet in het schaken ligt.

Gezellig was het zeker wel weer! Goede resultaten voor Jos en kersvers lid Yong Hoon die de derde plek wisten te halen in het ijzersterke deelnemersveld. Daarnaast bleken David en zijn broer ijzersterk, wat alleen al bleek uit hun overwinning op Rob en mij. Heb ik uit de WhatsApp-berichten achteraf moeten afleiden dat Peter Hoekstra en Dirk een vrijwel geniaal, briljant, haast foutloos toernooi hebben gespeeld met louter partijen uit het boekje (hoewel ik dit niet echt kon terugzien in de uitslagenlijst) en zagen we door het zonnige Hoorn zo nu en dan ook Danny en Ronald Kamps rondzwalken. Beiden met een teamgenoot van buiten de club. Gezellig hadden ze het zeker! Bij de hoofdkroeg JP’s kregen Rob en dan ook nog direct een biertje van de organisatie. Iets waarmee de belofte van vorig jaar is ingelost. Al met al dus heel gezellig! Toch moeten we, gezien de resultaten dit toernooi maar snel vergeten.

 

Het tweede evenement waaraan ik (al in mei) mee deed was het Karel Kuip 4-kampen toernooi in Haarlem. Vorig jaar deed ik voor het eerst mee met dit toernooi en omdat de opzet mij beviel besloot ik ook dit jaar mee te doen. Net als vorig jaar deden er best wat clubleden mee. Kevin, Johan, Ger, Ger, Rob Heijink en jeugdleden Max en Merijn Hooijmans speelden hun partijtjes in spelersgroepen van 4 schakers. Gelukkig zat niemand bij elkaar in de groep. Ger Peereboom streed nog voor de enige echte Karel Kuip trofee tot de laatste wedstrijd!

Ik speelde mee in groep 3 en hoopte ergens op een redelijk resultaat. Maar waarom eigenlijk? Mijn partijen waren weer niet om naar huis te schrijven. Een heuse blunder (dat gebeurt mij niet vaak) in de eerste ronde. Mijn tegenstander vond het geen blunder geloof ik, en dacht dat het een geforceerde winst was. Not.

In de tweede ronde werd ik vakkundig weggespeeld door (Bergen-speler) Dennis Mienis die dankbaar gebruik maakte van een geïsoleerde pion van mij en de partij kon besluiten met een prachtig kwaliteitsoffer. Daarna mocht ik in de derde ronde in, tegen de sterkste speler (en koploper met 2 uit 2) van het viertal. De speler had al vroeg in de partij een remise aangeboden en eigenlijk had ik weinig om voor te spelen. Slechts een open lijn en initiatief. Maar och, om nu met een half uit 3 naar huis te gaan daar had ik eigenlijk geen vrede mee.

 

 

“Het zou toch jammer zijn als de website helemaal stil ligt in de zomermaanden”.
Gelukkig weet ik dat meerdere leden deze zomer ergens een partijtje schaak zullen spelen. Zeker weet ik dat het clublid die dit actiepunt heeft ingebracht al staat ingeschreven bij een aantal zomertoernooien (en beloofd heeft ook een toernooiverslag te plaatsen(!!)). Dat wordt dus een lange schaakzomer vol verslagen! Ik kijk ernaar uit (en hoor het wel als jullie er niet uitkomen met publiceren).

Allen een goede schaakzomer…. en tot bij de tweede editie van het Alkmaars Kroeglopertoernooi!
En zij die een keertje in de pan willen worden gehakt bij De Pilaren? Op dinsdagavond en zaterdagmiddag zullen ook deze zomer wel weer de nodige partijtjes / toernooitjes worden gespeeld!

One Comment

  1. fredmeister
    fredmeister 19 juli 2018 at 12:36

    Wilde ik komende zaterdag eindelijk weer eens acte de presence geven bij De Pilaren, is de AZ- Fandag op dezelfde dag!
    Dan maar zaterdag 28 juli. Ik zet hem in de agenda!

Leave A Comment