L’enfer, c’est les Autres

By Published On: 30 juni 2017Categorieën: Mededelingen, Website2s Reacties

“Ik ben op zoek naar de verslagen van het vierde”. Met die vraag stapte ik af, op de man die achter zijn statige bureau zat. De man zat diep over een boek gebogen en keek verbaasd, haast geïrriteerd op. Alsof hij zich afvroeg waar ik het lef vandaan haalde om hem te storen in zijn ongetwijfeld intellectuele bezigheden. Terwijl ik mijn vraag herhaalde. “Weet u waar de verslagen van het vierde staan?”, stond de man op en vroeg me met hem mee te lopen. We liepen door zalen met honderden meters kastruimte die tot het plafond gevuld waren met ordners vol artikelen.“Kijk”, sprak de man, “op deze verdieping staan de analyses, en mocht u hier niet slagen dan kunt u naar zaal 17 kijken bij de wedstrijdverslagen”. “Mogelijk staat hetgeen u zoek daar, en anders zult u moeten zoeken bij diversen. Die artikelen kunt u vinden op de 4e tm de 6e verdieping in de zalen 34 tm 39”.

“Als ik u verder nog van dienst kan zijn, weet u mij beneden te vinden?”, sprak de man en snelde terug naar zijn bureau op de begane grond. Mij verbouwereerd achter latend tussen de rijen met stellingkasten.
Voorzichtig trok ik een dossier uit de kast met analyses: “Waagtoren 7 oppermachtig in Hoorn” stond er op de kaft. Dit bleek een wedstrijdverslag van ene Van Diepen, hoewel in de tekst stond dat de auteur eigenlijk Beentjes heette. Zou het een alias zijn? Het leek in ieder geval niet een analyse te zijn of toch wel?

Enkele meters verder probeerde ik weer een map: “Waagtoren bekert door”, prijkte op de voorkant.

Ik durfde niet aan de deskundigheid van de man achter het bureau te twijfelden dus besloot eens bij de wedstrijdverslagen te kijken. Van het zevende plankje in de 5e kast in zaal 17 pakte ik een willekeurig dossier: “ASK-inschrijving 2006 begonnen. U kunt u vanaf heden inschrijven”. Ik merkte dat ik licht geïrriteerd raakte. Welke gek bepaalt eigenlijk welk dossier in welke kast terecht komt en hoe kan iemand hier ooit iets terugvinden?

Met grote stappen liep ik terug naar de begane grond waar de man weer gebogen achter zijn bureau zat. “En, heeft u gevonden wat u zocht?” vroeg de man vriendelijk.  Ik probeerde van zijn gezicht af te lezen in hoeverre ik te maken had met een licht ironische handelende beambte of dat de man serieus was. Toen hij vervolgde dat ik anders het beste even bij diversen kon kijken, begreep ik dat de man bloedserieus was.

Ik besloot om nog één poging te wagen en zocht mijn weg naar de 4e verdieping. Willekeurig pakte ik wat dossiers uit één van de kasten ‘Diversen’: “Zo speelt Frank de Scheveninger”, “Jeugd excelleert op GP”, “Waagtoren 5 slaat toe”….. steeds agressiever trok ik de dossiers uit de kast en steeds minder lette ik op waar ik de dossiers terugzette. Na een half uur te hebben gedoold wilde ik hier weg, weg weg. Om nooit meer terug te keren.
“Heeft u gevonden wat u zocht?”, vroeg de man toen ik het pand verliet. Mompelend trok ik mijn kraag op en snelde ik weg.

Zoals u ziet heeft u vanaf heden eindelijk de vernieuwde site wanneer u ons vertrouwde adres intikt in uw browser. Ik heb geprobeerd om de artikelen iets anders te rubriceren zodat deze ook als ze van de hoofdpagina zijn verdwenen nog makkelijk zichtbaar te krijgen zijn. Hierbij gebruik makend van de mogelijkheden van WordPress en zo min mogelijk gebruik makend van eigen gefröbelde html-pagina’s. Ik heb de afgelopen maanden terwijl ik ieder artikel over mijn scherm zag flitsen genoten van zulke leuke schrijfsels dat het eigenlijk jammer is dat deze na een paar weken in het niets leken te verdwijnen. Logisch dat niet iedereen even happig is om iets op papier te zetten!

Zelf ben ik erg blij met de nieuwe opzet van de externe competitie-pagina’s waar de verslagen van een seizoen automatisch onder het bewuste team verschijnen. Als dat teamleiders als Fredmeister niet weet te inspireren 😉 Ook het eerder genoemde overzicht per auteur vind ik zelf erg geslaagd. Wat een ongelofelijke hoeveelheid enthousiaste schrijvers hebben we binnen de vereniging! En wat jammer eigenlijk dat sommige mensen ons nog nauwelijks laten mee genieten van hun toernooi- en wedstrijdbelevenissen!
Ja, ik heb er vertrouwen in dat het toch nog wel wat kan worden met deze site.

Werk in Uitvoering

Omdat het abonnement bij de oude provider eerdaags afloopt, kijkt u momenteel naar de door Cyso webhosting gesponsorde nieuwe site. Echter, de site is nog verre van waar ik heen wil. Bepaalde pagina’s moeten nog worden verhangen of anders gestructureerd en bepaalde zaken treft u op andere plaatsen (of niet meer) aan.

De volgende stap die zal volgen is het overhangen van de domeinnaam. Dit gebeurt direct na het kroegloperstoernooi (zodat geen verstoringen kunnen ontstaan tijdens de inschrijvingsperiode). Hierna komt monster exercitie nummer 3 waar alle verwijzingen nogmaals moeten worden nagelopen. Vervolgens komen de aanvullingen. Zo heeft René Olthof zijn foto-archief beschikbaar gesteld, laat Klaas Silver al enige maanden zijn krantenknipsels scannen en zal ik nog flink wat verbeteringen moeten doorvoeren (en oude zaken bijplaatsen).

Hopelijk heeft u ook leuke ideeën, meldt u mij wanneer u vreemde / niet goed werkende dingen tegenkomt op de site (ik weet van het bestaan van tientallen exoten maar hulp bij het traceren van dit oude leed is altijd welkom) en belangrijker nog, schroomt u niet om afentoe wat kopij te leveren / plaatsen. Laten we afspreken dat van iedere externe wedstrijd / ieder toernooiverslag minimaal 1 artikel verschijnt!

Voor nu ben ik erg benieuwd wat u ervan vindt!
Was u op de oude website schrijver, dan kunt u als het goed is gewoon inloggen. Leden die enkel als reageerder een account hadden moeten zich even opnieuw registreren (inlogscherm onderaan op pagina).

2 Comments

  1. drulovic 7 juli 2017 at 07:50

    Waarom moeten nieuwe stukjes eerst worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd?

  2. TF 7 juli 2017 at 08:35

    Omdat (o.a.) jouw rechten nog niet goed stonden. Wil je het nog eens proberen?

Leave A Comment